Bibliotēkas ideja...


Mūsu mītiņlapā uzdūros informācijai, ka Mozaīka nolēmusi veidot homo bibliotēku.

Hmmmm.... Beidzot kāda skaidri redzama aktivitāte. Nu labi, labi - īstenībā tiešām apsveicama ideja. Vienīgais jautājums - kam būtu jābūt pieejamam šai bibliotēkā, lai tu dotos to apmeklēt? Kāda jēga ieguldīt atvēlētos resursus, ja neviens to neapmeklē, pareizi?

Tātad, ko, tavuprāt, Mozaīkai tur vajadzētu iegādāt? Zinātnisko literatūru? Daiļliteratūru? Dzīvesstāstus? Atkal viens hmmm... Nu cik daudz no tā visa nav pieejams netā (vismaz par zinātnisko runājot - it īpaši, ja skatāmies, ka jebkuram darbam nepieciešami vairāki viedokļi, dažādākas pieejas, utt.).

LŪDZU, ieguldiet pamatīgus līdzekļus pieminētajos homo periodiskajos izdevumos. Grāmatas ir laba lieta, bet tās nespēj mainīties līdzi laikam... Abonējiet DNS, Advocat, GT... Jā, tiesa, var lasīt nedaudz arī netā un protams var pasūtīt privāti, bet nu... Tur ir ne tikai puiši peldbiksēs - svarīgākais - tur apskata/apraxta/aprunā aktuālas tēmas un notikumus - arī zinātniskos, dzīvesstāstu, u.c. Tā teikt - iespēja turēt to roku uz īstā pulsa.

Un neaizmirstiet par labu DVD kolekciju. No apmeklētāju statistikas datiem savā kladē redzu, ka ieraxts par top50 filmām ir viens no visu laiku lasītākajiem ieraxtiem. Nē, ne visas filmas ir pieejamas netā. Nu ko darīt, pavecas laikam. Un mana vietējā videonoma diez vai grasīsies kādu no tām iepirkt manai vienreizējai lietošanai.

Nu re, skaidri un gaiši formulēts potenciālā apmeklētāja viedoklis. Tev ir vēl kas piebilstams?

3 komentāri:

  1. diez vai viņi gādās nopietnu zinātnisko literatūru, kas lielā mērā pieejama LU bibliotēkās un LNB... īpaši tagad, kad grāmatas var pasūtināt no ārzemju bibliotēkām.... tā kā īsti nav skaidrs, kāda jēga ieguldīt līdzekļus šādam krājumam... diez vai visi mozaīkieši ir zinātniskie pētnieki... daiļliteratūra arī pieejama bibliotēkās... DVD pārsvarā visi ņem no neta, ātri un viegli un bez maksas.... tā kā īsti nav skaidrs šīs biliotēkas izveides mērķis.... bet nu tas jau tikai mans viedoklis....

    AtbildētDzēst
  2. tu pats negribi pieteikties mācīties queer studies US? varētu pat kādu stipendiju dabūt :)

    AtbildētDzēst
  3. ha ha, studijas ar to kā no parasta geja kļūt par supergeju? :D

    Bet ja nopietni, tad pagaidām man šķiet, ka ne visai gribās, lai dzīve tiktu saistīta ar papildus geju tēmu tam cik gejiska tā jau ir tagad.

    Tomēr, ja tev ir zināmas kādas stipendiju iespējas par šo tēmu ar kurām vēlies padalīties - dod ziņu. Gan Latvijā noteikti ir kāds, kas to vēlas vairāk par mani...

    AtbildētDzēst