16. novembris


Vai viena diena var izmainīt pārējās 364 dienas? Nezinu. Bet tas, ko es zinu droši ir - 1 diena var likt aizdomāties pārējās 364ās. 16. novembris ir tā diena, kad visur pasaulē atzīmēs Starptautisko iecietības dienu. Nē, iecietība nav nepieciešama tikai gejiem vai lesbietēm. Diskriminācija dēļ ādas krāsas, vizuālā izskata, kustību traucējumiem, vecuma, reliģiskās piederības utt. utjp. ir izplatīta ne tikai attīstītajās valstīs, BET arī pie mums. Vienīgā atšķirība - pie mums par to neviens nerunā. Vai, ja runā, tad runātājā neviens neklausās ar aptumšotu cerību - mani jau tas nekad un nekā neskars.

Lai nu kurš, bet tu droši vien zini, kā ir justies atstumtam, nicinātam vai pat pazemotam, jo esi "savādāks". Šī iemesla dēļ, es gribu izmantot iespēju un pateikt tev vienu lietu, kas man visu laiku ir prātā: to, ka esi gejs var "noslēpt", bet to, ka esi ar citu ādas krāsu, ratiņkrēslā vai dubultvēderu - noslēpt nevar. Tu vari neatbalstīt cita izvēli, uzskatus vai paražas, bet nekļūsti tāpēc par necilvēku - pieklājība ir vērtība pēc kuras tu tiec vērtēts citu acīs. Tu nevari zināt, kas notiks rīt, kur tu būsi rīt vai kāds tu būsi rīt - mūsdienās pasaule griežas tik ļoti ātri. ...un iespējams, no tā, kas apvaino, tu vari nokļūt otrā pusē (par to, kas tiek apvainots) dienas laikā. Nu jā...

Ohh, jā, paršo tēmu aizdomājos šodien pateicoties reklāmai par akciju, kas notiks Rīgā no 14.-21. novembrim: Cieni sevi, cieni citus. Vairāk par pašu akciju šeit.

Rebjata, davaiķe žiķ družna!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru