Tu un hetero tablete?


Iedomājies sekojošu scenāriju: tu pamosties 29. aprīlī un kā parasti sāc dienu ar jaunumu iečekošanu (nu pieņemsim tu tā dari) :D Atverot ziņu lapu pirmais lielais virsraxts, ko redzi ir sekojošs: Zinātnieki ASV izveidojuši tableti, kas var homoseksuālu puisi pārvērst heteroseksuālā.

Kāda būtu tava reakcija to izlasot? Nē, godīgi - ko tu atbildētu, ja tev teiktu - te ir tā tablete, kas to var paveikt - vienkārši to apēd un lieta darīta!

Jautāju to, jo uzgāju ziņu raxtu par pētījumu, kas veikts aptaujājot 2 500 puišus par viņu atbildi uz tieši šādu jautājumu. Puiši, kas aptaujāti bijuši gan geji skapī, gan ārā iznākušie, gan biseksuāli, gan tā saucamie: ieinteresētie (jeb vienkāršiem izskaidrojumiem runājot: es domāju, ka esmu hetero, bet nu man tā kā saceļas arī skatoties piem. aizraujošu homo porno).

Jautāsi kādi bija rezultāti? 26% aptaujāto paņemtu šo tableti. Turpretim 74% nevēlas nekādas izmaiņas savā seksuālajā orientācijā...

Visvairāk tabletes ņēmēju ir starp puišiem vecumā no 18-24 gadiem (37% no visiem respondentiem), kas ir augstākais procents pa vecuma grupām. Pētījums parādot to, ka, jo vecāks tu kļūsti, jo mazāk tu vēlies izmaiņas savā seksuālajā orientācijā: tikai 13% to, kas ir vecumā no 51-60, būtu ar mieru šādu tableti paņemt.

Kāpēc šāds pētījums bija svarīgs? Tā veicēji uzskata, ka lai arī svarīgi ir uzsvērt, ka homoseksualitāte ir kaut kas ko nevar izārstēt (jo tā nav slimība) šis pētījums sniedz ļoti būtiskus datus LGBT organizācijām par to kā homoseksuāli cilvēki sadzīvo ar savu seksuālo orientāciju un arī sabiedrības attieksmi pret seksuālo minoritāšu pārstāvjiem.

Atpakaļ pie jautājuma - ko tu darītu?

Ko es darītu? Godīgi tev pasaku - šādā teorētiskā gadījumā, ja man būtu šāda iespēja, es laikam to izmantotu... Neskatoties uz to, ka esmu pieņēmis sevi un mani vairs ne visai satrauc sabiedrības attieksme. ...tomēr kaut kas iekšēji liedz justies pilnīgi brīvi, zinot ka tu tik un tā tiksi uzskatīts par nelielu frīku. Nu lūk! Jup, mana godīga atbilde visiem ūber gejiem.

...bet šādas tabletes nav. ...un nebūs. UN es turpināšu vicināt to varavīksnes karogu, cerībā, ka kādu dienu es varēšu lepni pasmieties un apmierināts labsajūtā par sevi un savu seksuālo orientāciju, bez nožēlas, novērsties no plaukstā izstiepās hetero tabletes.

Kā ir ar tevi?

3 komentāri:

  1. ... ar Dust'u ir tā: nav nekas pret, ka esmu tād kāds esmu un visas tās "figņas", kas ar to saistās ... :), nesatrauc kāda tur cilvēka "x" attieksme attiecībā par tēmu (laikam dzīvoju pareizo cilvēku sabiedrībā)...
    ...bet, ja ko tādu tiešām radītu - izmantotu nešauboties! :)

    AtbildētDzēst
  2. Esmu svēris un mērījis, baudījis un pārbaudījis sevi hetero lomā... Piedod, bet esmu izsvērts par labu gay... :) Man meitenes nu pilnīgi nekādas emocijas neizraisa un tādēļ es gan negribētu ne mazākā mērā kļūt hetero... :) Un jo vecāks palieku, jo meitenes man aizvien vairāk sāk tracināt...

    AtbildētDzēst
  3. Man liekas tā galvenā problēma kādēļ cilvēki izvēlas to neizmantot ir jau ļoti sena un protams galvā - bailes no nezināmā. Kurš gan vēlas savu dzīvi mainīt par 180 grādiem kaut kādas tur tabletes dēļ

    AtbildētDzēst