Tavs HOMO on-line padomdevējs


Dzīve dažreiz šķiet tik grūta. Jautājumu vairāk kā atbilžu un neviena kam īsti tos pajautāt. ...un tad vēl klāt nāk kauns runāt par to ar vecākiem, draugiem vai dakteri. Jā, zinu - nevajag kaunēties, bet... Ja nu nesaprot?

Šo blogu es aizsāku prieka pēc. Un biju ļoti izbrīnīts, ka tikai pāris mēnešu laikā tas jau ir kļuvis tik ļoti apmeklēts. Paldies tev par to. Bet ne par to būs šis ieraksts. Ieraksta cēlonis ir mans e-pasts. Pirms to noņēmu no lapas, tajā krājās vēstules ar jautājumiem. Kā, kāpēc, kur, cik, kad, vai... Ej nu sazini kāpēc tu nolēmi man to jautāt, bet saku godīgi, uz daudziem taviem jautājumiem man nebija atbilžu. Un vēl joprojām nav.

Ideja pēc idejas - un tapa projekts:Kas tad nu tas ir? JAUTĀ MAN ir iespēja tev (gan puišiem, gan meitenēm) uzdot savu jautājumu vai izrunāt sāpīgu tēmu ar profesionālu padomdevēju. Un to vari izdarīt ANONĪMI ar e-pastu vai čata veidā MSN čatā tad, kad tev ir laiks un vēlēšanās.

Kas sēž otrā galā? Ulrihs ir pēdējā kursa students, kurš ikdienā jau vairākus gadus strādā par sociālo padomdevēju. Un jā - viņš ir gejs.

Vai man par to ir jāmaksā? NĒ - Ulrihs šajā projektā piedalās brīvprātīgi un atbildēs uz taviem jautājumiem vai uzklausīs tevi sev brīvajā laikā. Vai abiem vienojoties par konkrētu laiku čatam.

Un es varu to darīt anonīmi? Izveidojot e-pastu vai čata profilu tev NAV jālieto savs īstais vārds, jānorāda adrese vai jāstāsta kur strādā. JAUTĀ MAN ir sava veida jautājums internetā, kuru, atšķirībā no interneta, atbildēs profesionāls padomdevējs un darīs to pēc iespējas ātri. Viņš zinās situāciju Latvijā un viņš pats ir gejs.

Kāpēc Ulrihs to dara un dara par brīvu? Ja esi gejs un dzīvo Latvijā, nav daudz iespēju iegūt padomu vai izrunāties ar speciālistu. Iespējas ir, bet pārsvarā tās prasa tavu klātbūtni. Šis projekts ir on-line, tātad tu vari atrasties jebkur, kur ir interneta pieslēgums un tev nav jākaunas no sarunas partnera acu skatiena. Pietam – sarunāties ar geju par geju jautājumiem ir pilnīgi cita lieta kā sarunāties ar hetero par tiem. Citiem vārdiem – Ulrihs to dara brīvprātīgi, jo šādi var izmantot un papildināt savu profesionālo pieredzi tieši homo starpā, kas savādāk Latvijā ir grūti iegūstama.


- Ulrihs nav ārsts un nevar izrakstīt receptes medikamentiem, dalīt prezervatīvus vai veikt izmeklēšanu. BET viņš var ieteikt kur to veiks vislabāk.
- Ulrihs nav te lai uzklausītu tavus pārmetumus, bet lai censtos palīdzēt. Esi pieklājīgs.


Kāpēc MSN čats un nevis Skype? Skype izskatās labāk, bet tam ir viens liels mīnuss - abiem sarunu partneriem jābūt on-line vienlaicīgi, lai varētu čatot vai nosūtīt ziņu. Turpretim MSN čats piedāvā iespēju saņemt un nosūtīt ziņas arī, ja otrs nav on-line tai brīdī. Tātad - tu raksti savu ziņu, kad tev ir laiks un vēelēšanās. Viņš saņems tavu ziņu, kad nākošreiz ielogosies čatā. Un tu saņemsi viņa atbildi, kad pats nākošreiz ielogosies čatā. Bet ja abi būsiet vienlaicīgi pieejami, saruna varēs notikt tāpat kā Skype.


Tātad kā un kur:

Iegaumē šo e-pastu:
1) ja vēlies uzdot kādu vienkāršu jautājumu, kam nevajag sarunas tipa atbildi (piemēram: kur var veikt HIV testu?) TAD vienkārši ielogojies savā epastā un nosūti savu jautājumu uz jautaman@hotmail.com

2) tomēr, ja jūti, ka saruna būtu daudz labāks risinājums tev, dari sekojoši:
- piereģistrē savu e-pastu Windows Live ID (tu vari izmantot vai nu savu @inbox.lv vai citu epastu, kā arī vari izveidot pavisam jaunu e-pastu tur pat). Spied šeit, lai to izdarītu.
- lejupielādē un instalē MSN. To vari izdarīt šeit.
- nosūti lūgumu pievienot tevi kā sarunu partneri Ulriham uz: jautaman@hotmail.com

To vari izdarīt šādi:

Nākošā solī vari ierakstīt savu ziņu vai atstāt to tukšu un spied SEND INVITATION.

- tikko Ulrihs apstiprinās tavu uzaicinājumu, varēsi sāk sarunu (nekavējoties - ja būsiet abi on-line, vai ziņu pa ziņai - kad abiem būs laiks).


Ceru, ka tev palīdzēs šis projekts.


==============
Ja vēlies pastāstīt par projektu citiem savā blogā vai mājas lapā un gribi ievietot baneri, lūdzu nosūti ziņu Ulriham uz jautaman@hotmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru