Mans draugs, puisis, partneris?


Sauksim lietas īstajos vārdos. Vakar pārlapojot TVNETu, uzdūros ziņai par Sigur Ros (Īslandiešu kulta grupa, kas vieniem patīk, citiem ļoti asociējas ar pašmāju kaķu kori zilo debesu tāļu nosaukumā) dalībnieka izdotu solo albumu Riceboy Sleeps (Rīsu puika guļ). Tiktāl ziņa kā ziņa, ja vien nebūtu politkoreti sarežģīta.

Proti, pieminētais Sigur Ros dalībnieks Jonsi šo albumu izdod kopā ar savu puisi Aleksu ar ko kopā ir jau aptuveni 6 gadus. ...jeb citiem vārdiem: nu ir dimbā pašmāju žurnālistiem, kas gatavojas atspoguļot šo ziņu mūsu sabiedrībai un vēlas būt politkorekti, lai, nedod Dievs, kādu vēl sadusmotu.

TVNET žurnālists to paveica sekojoši: "(...) Jons Torgs Birgisons kopā ar draugu (abus saista romantiskas attiecības) izdevis piecus gadus tapušo atmosfērisko instrumentālās mūzikas plati "Riceboy Sleeps"."

Pie mums partnerattiecības nav likumīgas, tātad par partneri varētu saukt puisi ar ko esi kopā jau krietnu laiku un esat kā ģimene. Bet vai pēc 6 gadu būšanas kopā viņš vēl joprojām ir tikai "draugs Aleksis"? Te gan jāatzīmē, ka nevajag jaukt draugu kā dvēseļu, prātu, ikdienas pasākumu vai ideju līmenī ar draugu attiecību [boyfriend] līmenī (kārtējais piemērs, kad ar latviešu valodu nepietiek, lai izskaidrotu mūsdienu situācijas).

Tātad: kā pareizi uzvesties mūsdienu Latvijā, kad tiek skartas tādas tēmas kā puisis tev blakus? Kad "draugs Aleksis" kļūst par "puisi Aleksi" vai pat "partneri Aleksi"? Laikam lauciņš Subalternam atkal noteikt definēt pateizo toni...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru