Top, bott, vers...


Sen nebiju tā iesmaidījis, kā lasot ieraxtu, ko mūsu mafijas krustmāte, Windauboy, ieraxtījis, jautājot pēc izskaidrojuma par topiem un bottomiem un baudām saistītām. ...nolēmu padalīties ar savu pieredzi tāpēc tiem, kam neinteresē to klausīties - īstais laiks, lai tagad kladi vērtu ciet.

Tātad, izlaižot sauso definīcēšanu (ko tu vari izlasīt Subalterna lapā) vien pateikšu, ka ikdienas pierastais definējums topos* (aktīvajos, devējos, utt.) un bottomos (pasīvajos, saņēmējos, utt.)** manuprāt, ir visai izplūdis mūsdienās. Izplūdis tāpēc, ka nekas vairs nav kā agrāk (ja vispār kādreiz bijis), kad pastāvēja ideja par to, ka tu tiec dēvēts par aktīvu, ja tikai drāz kādu un pasīvu - ja tikai saņem. Lielā mērā tas laikam pateicoties versatīlajiem, kas nu jau ir salīdzinoši vairākumā. Ar versatīlajiem es saprotu tos džekus, kuriem ir 2x vairāk iespēju vakara gaitā uzlabot savas izredzes atrast kādu ar ko pārgulēt (un te mēs nerunājam par bi). :)

To saprast, manuprāt, ir svarīgi tikai viena iemesla dēļ: pareizi motivēts ezītis savu kažoku apmetīs uz otru pusi ne vienu reizi vien. ;)

Bet atpakaļ pie iedalījuma un baudam. Ja mēs cenšamies baudu gūšanas veidus piesaistīt vienam vai otram "seksuālās preferences veidam" - vidējais tops pārsvarā baudu gūs no saņemta orālā vai sniegta anālā. Turpretim bottoms baudu gūs no orālā kā sniegta, tā saņemta un arī saņemta anālā. Versatīlais baudu gūs no abiem kopā saplusotiem... Un te mēs vienkāršības pēc pat nepieminam visus tos "vidussexa" veidus kā, piem., abpusēja kulakā raušana.

Mūsdienu vidē tas sen vairs nenotiek tik sausi un vienkārši. Esmu saticis tik daudzus "topus", kas kā nepiepildāmi putekļu sūcēji sūkā visu ko var dabūt rokas stiepiena attālumā vai ir gatavi pat ieplest kājas, ja redz īsto daiktu gatavu un "bottomus", kas ir gatavi pārvērsties baudaskāros zvēros, ja sev priekšā uz gultas redz īsto pēcpusi...

Esmu drošs, ka ne man vienīgajam tāda pieredze. Jeb citiem vārdiem sakot - pareiza motivācija liek šai pasaulei griezties uz priekšu...

Tu nepiedzimsti par topu, bottomu vai versatīlo - šis iedalījums ir seksuālās preferences rezultāts un ikdiena pierāda, ka izmaiņas notiek nepārtraukti. Vienkāršāk saprotams tas ir ja pielīdzini to šokolādei: Kādam garšo baltā šokolāde, cits ēd tikai rūgto melno, bet cits atkal grauž visu ko var dabūt pa rokai... Nekur nav teikts, ka uzrodoties jaunam brendam/garšai/iepakojumam, tava izvēle nemainīsies par labu tai.


------------

* jā, jā, lietoju angliskos iedalījumus (top/bottom/versatile ir tas kā parasti gejus iedala angliski runājošajās vietās), jo vienkārši man ar tiem nesaistās iedoma, ka aktīvs nozīmē HIV pozitīvs - nu nezinu kāpēc, bet galvā man vienmēr tie divi vārdi saistās un tāpēc vienkārši izvēlos ko vienkāršāku un mazāk uztraucošu.

**latviski pieņemtākais tulkojums (kā jau ar visiem jaunajiem tulkojumiem) ir ļoti aizspriedumains valodas ierobežojumu un to izdomātāju aizspriedumu dēļ. Manuprāt, svarīgi ir uzsvērt, ka būt aktīvajam nenozīmē būt vienīgajam, kas darbojas gultā un pasīvajam - tam, kas guļ kā baļķis. Protams, savā ziņā ir velkamas paralēles, bet tikai tad, ja tu skaties drausmīgi vecus porno vai lasi kādus vecus angļu sexa priekšnoteikumu apraxtus, kur sievietēm gultā ieteikts gulēt nekustīgi, ieplestām kājām. Redzi tagad to vilkto paralēli? :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru