LGTB draudzīgs hotelis...


Kad es kur dodos, parasti rezervēju hoteli palikšanai jau krietnu laiku iepriekš un tad mierinu sevi, ka mazāk klapatas sanāks un vēl mani svešā vietā ne tā neapšmauks. Tāpat kā McDonalds, arī svešumā ieraudzīts pazīstams hoteļa logo ir sava veida drošuma un tās stabilās pasaules (ko tu zini) garanta sastāvdaļa.

Vai es pievēršu uzmanību tam lai hotelis ir gejiem draudzīgs? Jāatzīstas godīgi - līdz pat vakardienai īsti neredzēju atšķirību starp "gejiem draudzīgs" un manu kredītkarti akceptējošs hotelis. Kad tu nožvidzini to zelta krāsās mirgojošo plastmasas gabaliņu viņiem gar degunu iereģistrējoties, esmu vairāk kā drošs: viņi ir ar mieru kļūt arī par gejiem draudzīgu hoteli. Bet laikam jau man ar to nav nācies saskarties, jo ceļoju pārsvarā viens. Kas nozīmē vienu - nu nav mani tik viegli atšķirt no pārējās tautas un sākt piem., apcelt, jo esmu gejs, utt. Problēmas varētu rasties vien tad, kad kopā ar kādu otru iereģistrētos vienā istabā ar divguļamo gultu...

Pavisam nesen (nu labi, nevis nesen, bet mēnesi apmēram, atpakaļ lasīju, ka lezbiešu pārim atteikta apmešanās kādā Anglijas mazpilsētas B&B, jo redz tās īpašnieki esot katoļi un viņu ticība neuzskata, ka 2 meiteņu intīma gultas dalīšana ir pieņemama. Iespējams samelošos, jo atmiņa pieklibo, bet pieļauju, ka abas meitenes (un bars LGTB organizāciju) aizstiepa šo notikumu uz tiesām par diskrimināciju, jo likumi esot augstāki par reliģisko brīvību...

Lai nu kā ar tām tiesām un baznīcu tur, bet šādi gadījumi tomēr var būt par iemeslu, lai ceļojot ar kādu kopā apdomātu izvēlēties "gejiem draudzīgu" palikšanas vietu.

Viss šis garais ievads, jo vakar uzgāju raxtu par Expedia (tūrisma rezervāciju portāls) ieviesusi jaunu iespēju pie hoteļu atlases īpašībām izvēlēties arī "LGTB draudzīgumu". Ar to saprotot - staffs nerauks degunu, ja reģistrējoties iekšā ar savu puisi izvēlēsies dubulto gultu; saņemsi sakarīgu attieksmi, kad jautāsi par tuvākajiem geju klubiem vai pārvietosies pa hoteli ar partneri rokās sadevušies.

Bet nu jā: tātad tagad Expediā veicot hoteļu atlasi, tāpat kā, kad tu skaties par hoteli, kas ir ar gaisa kondicionieri vai peldbaseinu, pastāv iespēja atķeksēt arī LGTB draudzīgumu. Un lielais jaunums esot tas, ka meklējot "LGTB draudzīgu" hoteli, tu netiec novirzīts uz citu lapu - "LGTB ceļojumiem", kas piebāzta ar LGTB atribūtiku un piedāvājumiem, kā tas ir vairākos citos lielajos portālos, bet netiec izdalīts un vari palikt tai pat lapā. Tā teikt - nu neesat jūs frīkainas baltās pelītes, kurām jāiet caur citu lodziņu pieteikties.

Varbūt šis ir mazsvarīgs jauninājums tiem, kas hoteļu rezervācijai izvēlas tikai geju portālus, bet tādiem kā man, kas savu palikšanas vietu pārsvarā čeko starp "baltajiem cilvēkiem (hetero) paredzētajiem ceļiem", šķiet, ka šāda biznesa pieeja ir tiešām papildus solis diskriminācijas izskaušanā un dod iespēju tev īpaši neizcelt savu sexuālo orientāciju, kad dari ko tik vienkāršu kā skaties pēc apmešanās vietas.

Liels bija mans pārsteigums, ka Rīgā un tās apkaimē no apmēram 100 hoteļiem Expedia listē, "LGTB draudzīgs" izrādījās vien kāds hotelis Jūrmalā, atstājot visus radisonus un revalus (kuri tradicionāli, nu vismaz manā galvā, pārstāv Skandināvu vērtības) ar garu degunu.

1 komentārs:

  1. Ja nemaldos tur tā "LGBT draudzība" tiek mērīta tikai un vienīgi pēc tā, vai attiecīgais hotelis ir iestājies kaut kādā tur LGBT draudzīgajā organizācijā, un maksā viņiem attiecīgi biedru maksu. Līdz ar to daudzi "draudzīgi hoteļi" tajā sarakstā varētu arī neuzrādīties.

    AtbildētDzēst