17. maijs


Izrādās šodien ir 17tais maijs. Vai tu zini kas 17. maijs bija pasaulē? Jā, kārtējā pirmdiena. Kārtējā maija diena. Bet ir viena iezīme, kas šo dienu izceļ pārējo starpā: Pasaulē 17to maiju atzīmē kā starptautisko dienu pret homofobiju.

Nu un? Ne jau 1as dienas nosaukšana vienā vai otrā vārdā uzreiz var palīdzēt izskaust homofobiju, pareizi? Nu nav gan pareizi. Redz, izrādās, ka patiesība ir tur ārā un tur ārā ir 17. maijs, kas ir starptautiskā diena pret homofobiju. Citiem vārdiem runājot - šī ir 1 PAPILDUS diena, kad visiem atgādināt - homo ir arī starp mums, akceptē to! Tā nav slimība. Tā nav lipīga padarīšana. Tādi paši cilvēki vien viņi ir. Dinozauri izmira, jo nespēja pielāgoties laikam, neesi arī tu dinozaurs. Utt. Lai kāds būtu texts - ideja viena: ir jārunā par homo, jāskaidro un "jāapgaismo". Homo nav kaut kas par ko klusēt. Jo vairāk runāsim, jo vairāk cilvēki mums apkārt ar to saskarsies un tas ir viens papildus solis uz homofobijas izskaušanu.

* (aptuvens tulkojums) Ja homosexualitāte tiek uzskatīta par slimību, tad zvanam uz darbu un sakām: Hallo, šodien strādāt nevaru, vēl joprojām esmu zilais. /ASV geju tiesību aktīvists Robin Tyler/


Pavisam nelielai atkāpei: laiku pa laikam, ieslēdzu šo video (nē, nav par homo tēmu, bet atliek vien nomainīt climate change pret homosexuality un viss ir pilnīgi tāpat) un paskatos pāris reizes, kad vajag nedaudz saņemties. Dod tādu pozitīvo enerģiju un izpratni par to, ka viss sākas no mazumiņa, ko darām mēs paši. Un ar homofobijas izskaušanu jau būs tāpat. Būs.




Labi, ar labunakti. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru