Pāris jautājumi Vilciņam

Šorīt piemodos ar pamatīgu misijas apziņu - jāizdara kas labs. Un pieķēros beidzot īsai sarunai ar puisi, kas ieviesis zināmu skaidrību LGTB latviešu terminoloģijā - Subalternu. ...jeb Vilciņu aiz bloga ar nosaukumu SUBALTERNS. Jautrs puisis.


Kas bija tas īstais iemesls, lai Tu sāktu blogot?

Gribējās ar kādu padalīties savās ģeniālajās domās. Vai tad tā nav ar visiem blogotājiem? Bet nopietni-- gribēju dalīties pārdomās un lietās, ko esmu uzzinājis par GLBT kopienu un ar to saistīto politiku. Esmu bezcerīgs romantiķis politikā, tādēļ ticu, ka manis rakstītais var rosināt pārdomas arī citiem.

Nemirstošais jautājums: kāpēc tieši šāds nosaukums?

Sociālantropoloģijā par subalternajām balsīm apzīmē paralēli valdošam uzskatam pastāvošu uzskatu sistēmas. Parasti ar to apzīmē koloniālismā eksistējošas apspiestas tautības un uzskatus, bet par subalterniem var saukt arī jebkuru citu kopienu, kas neatbilsts valdošajam uzskata par to, kas ir normāli un pareizi, ieskaitot mīkstos un tos, kas izaicina divu nemainīgu un pretstatītu dzimumu kategoriju absolūtu.

Kam tu blogo? (kas ir tavs lasītājs?)

Vērtējot pēc komentāriem, lasītāji ir citi mīkstie, kas interesējas par sociāli sabiedriskām lietām. Spriežot pēc vārdiem, kurus meklējot, cilvēki nonāk manā blogā, tad daudziem ir kāda venēriskā slimība-- visbiežāk meklētais vārds ir "pumpas uz ģenitālijām". Neko noderīgu pie manis viņi neatrod, bet ceru ka vēl pēc neilgas meklēšanas viņi nāk pie prāta un nolemj aiziet pie ārsta. No otras puses-- šī fakta dēļ varu spriest, ka mani apmeklētāji vismaz šad tad dabū nokniebties, kas, protams, priecē.

Vai tev ir kādi mērķi, ko gribi sasniegt ar savu blogu un, ja tādi ir, vai seko līdzi to attīstībai?

Daļēji mērķis ir visai personīgs. Cenšos formulēt savu viedokli par daudziem jautājumiem, un tad skatos, kā tas mainījies kopš publicēšanas. Tajā pašā laikā, manam blogam pilnīgi noteikti ir politisks un sabiedrisks mērķis. Neesmu pārāk sistemātisks šajā uzdevumā, bet cenšos celt gaismā tēmas, par ko bieži nerunā pat citos mīksto blogos-- dzimumu jautājumus un jo īpaši transdzimuma lietas, šo un to no pret-asimilācijas strāvām mīksto politikā. Mani ļoti fascinē agrīno geju tiesību aktīvistu radikālās kreisās pārliecības, nu kaut vai Haris Hejs (Harry Hay), kurš centās noturēt piecdesmito gadu Amerikas geju kustību komunistu partijas ietvaros. Cenšos ieskicēt vēl vienu mīksto identitātes alternatīvu starp pilsonisko, un ko tur tielēties, buržuāziski mietpilsonisko Mozaīkas tipa asimilācijas virzienu un hedonisko, bet slepeno nakts un interneta dzīvi un uzdzīvi. Protams, esmu iesaistīts arī abu šo veidu geju sadzīvē, taču visvairāk mani saista tieši radikālākie kustības strāvojumi- koalīcijas starp mīkstajiem un kreisajiem radikāļiem, sociālo tiesību un seksa industrijā strādājošo aizsardzība.






Tom Robinson - Glad To Be Gay

KИHO - Группа крови

Divine - You Think You're A Man

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru