HomoFOBIJA jeb domā ar galvu!


Pavisam nesen sanāca runāt par šo tematu un vēlos arī pārējiem jums ko likt aiz auss par šo ne tik patīkamo lietu mūsu sabiedrībā. Un proti - dzīvojam tur, kur dzīvojam, tāda ir mūsu sabiedrība. Ir jāņem vērā mūsu ilglaicīgo noslēgtību no progresējošās pasaules. Tādēļ, labais draugs, ir jāpiecieš to, kas notiek apkārt.

Es saprotu, ka bieži vēlamies, lai mums te būtu kā Amsterdamā vai Kopenhāgenā, bet nebūs, vēl kādu laiku nebūs. Ir jābūt reālistam.

Un izvēle vienmēr pastāv. Ja ļoti nepatīk iespējamās piezīmes, sabiedrības un politiķu izlēcieni, un publikācijas netā par Tavu seksuālo orientāciju, tad jālaiž tur, kur vide ir daudz pieņemošāka, atbalstošāka.

Vari riskēt dzīvot tā kā patiesi vēlies, bet tad ir jāsaprot, ka vari sagaidīt visu, diemžēl, arī agresiju.

Un paliek, šķiet, sakarīgākais no variantiem, ja vēlies palikt - mazliet piesardzības un saprāta izrādot vai neizrādot savu orientāciju. Ar to domāju vienkārši saprātīgu situācijas analīzi, kad var un kad nevar, vai kad vajag, vai nevajag izpaust sevi, un savu būtību.

Es nebūt neuzskatu, ka tas kaut kādā veidā ir kaut kāds baismīgs ierobežojums vai tiesību pārkāpums. Tu vienkārši lieto savu galvu nevis ļauj to sist pret sienu.

Arī "labajās vietās" var atrauties. Un neaizmirsīsim, ka neba nu geji ir vienīgie, kam jādomā, jāanalizē. Arī savādākas ādaskrāsas cilvēkiem pie mums ir jāuzmanās. Pamatīgi jāuzmanās. Un tas ir tikai viens no piemēriem.

Jā, varam piekrist, ka mūsu valstī situācija ir saasinātāka, bet jau teicu - padomā par sabiedrības attīstību un to kā šeit viss ir veidojies.

Aizdomājos par pāris gadījumiem, ko esmu pieredzējis, kad puiši, kam situācijas analizators ir noplīsis - sāk uzvesties diktam "zili" pilnīgā nevietā, pretendējot uz dabūšanu pa muti ne tikai paši, bet arī apdraudot draugus sev līdzās.

Teiksi kāpēc viņam slēpties? Padomā ar galvu - viens kažokzvēru cienītājs pārliecinātu zaļi domājošo pulkā. Un tās ir salīdzināmas lietas. Tā nu ir tā mūsu pasaule būvēta. :)

Veiksmīgi ;)
Ulrihs

p.s. Viennozīmīgi - mums jāpieliek roka, lai palēnām izglītotu līdzcilvēkus un jādara kas lietas labā, lai situācija mainās, bet jāsaprot, ka viss notiek palēnām. Un pilnīgi ideāli nav nekur :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru