Laiks sev


Sveiks cilvēciņ!
Runājot ar puišiem es aizdomājos par laiku. Mums visiem ir gana daudz problēmu. Bet, ja mēs tajās iedziļinātos, tad atklātu, ka viena daļa no tām rodas no "sava personīgā laika neesamības".

Jā, jā, tieši tās problēmas, kas rada savu daļu stresa, kas rada savas dzīves nesakārtotības sajūtu, drudžainu nēsāšanos apkārt un sajūtu vēlās vakara stundās, ka pagājusi vēl viena bezjēdzīga diena un nekas nav izdarīts. Bet nekas - rīt dzīvošu priekš sevis, tā kā patiešām vēlos.

Zini, neatliec, dzīvo šodien jau tā un velti laiku sev.

Atrodi kaut ko tādu, kas rada Tevī laimes sajūtu, kaut ko, pēc kā izdarīšanas tevī rodas gandarījuma sajūta.

Kādam tas var būt rīta skrējiens, kādam trenažieru zāle, joga vai steps. Citam - labas grāmatas lasīšana, meditācija vai ikdienas mājas sakopšana vienatnē, pārdomājot savu dzīvi. Bet varbūt valodas mācīšanās. Nu ir tik daudz iespējas - var doties izjādēs, kāds to vien dara, kā raujas uz kalniem, utt. Katrā ziņā es necenšos pateikt priekšā ar ko aizpildīt laiku sev, bet gan uzsvērt, ka tāds ir ļoti nepieciešams.

Ko tas dos?

Labsajūtu, sajūtu, ka patiešām esi savas dzīves noteicējs, ka šī ir tava dzīve, ka Tu dzīvo šodien, nevis kaut kad, kad būs uzcelta māja, pabeigta skola, vai būs atrasta otrā puse.

Un, ja būsi ieguvis šīs lietas, tad neradīsies virkne problēmu, kurām parasti fonā ir neapmierinātība ar sevi un savu dzīvi.

Un.... bez iebildēm, ka Tev nav laika. Kur tad viņš paliek?

Velti sev laiku, atņemot to nebeidzamām stundām pie TV, i-neta , vai nočiep kādu stundu, ko velti otram. Jo pirmkārt, jābūt pašam sakārtotam, lai izbaudītu superīgas attiecības. (ja visu Tavu laiku paņem citi, tad vairāk izskatās, ka kalpo viņiem, vai esi atkarīgs :( )

Es novēlu atrast laiku sev un produktīvu veidu, kā to aizpildīt, lai nostumtu malā kaudzīti problēmas, kas saistītas ar apmierinātību un savu esamību :)

Apsolu, es arī labošos...
Ulrihs

P.S. vēl joprojām sasniedzams, kad vajag par ko parunāt: jautaman@hotmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru