1,5 - 8-10 - 25?


Viens ir jāatzīst droši: lai arī tie ir tikai cipari, sava interese tajos ir. Runa ir par homo % sabiedrībā.

Pavisam ne tik nesen pieminēju par oficiālo skaitīšanu datiem tepat Eiropā - Lielbritānijā, ja gribam būt konkrēti. Tie teicās homo daļu sabiedrībā nolikt pie apmēram 1,5%. Precīzi vai neprecīzi - nu katrs lai lemj pa savam, fakts ir tas - tādas bija atbildes, ko sniedza respondenti.

Un tad vēl ir tas "it kā sabiedrībā valdošas uzskats", ka homo ir aptuveni 10%, kuram gan nav nekāda (vai vismaz es neesmu redzējis) izskaidrota pamatojuma.
Visi it kā uz to atsaucas (jaunākais pieminēšanas vērtais moments - mācību grāmatās 9. klasei iekļautā intervija ar psihologu, kurā viņa min 8-10%), bet neesmu drošs no kādiem avotiem šie cipari tur ņemti.

Taču vakardienas ziņa, kurai uzsērfoju, šiem % pievieno vēl kādu pieminēšanas vērtu skaitli: 25%. Un proti - ASV aptauju (pētījumu) firma Gallup veikusi ASV pieaugušo aptauju ar vienu jautājumu - (manā aptuvenā tulkojumā) - Kā tu domā, cik no visiem amerikāņiem ir geju vai lesbiešu? Atbildes interesanti pārsteidzošas: 52% no aptaujātajiem uzskata, ka šis skaitlis ir aptuveni 25% vai vairāk...

Pilnu pētījuma kopsavilkumu vari apskatīt šeit. Tur vari arī salīdzināt kā atbildes uz šo pašu jautājumu, mainījušās pēdējo 10 gadu laikā.


Jo tālāk, jo interesantāk. :P

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru