Atbalsta vēstule IZM


Balstoties uz TVnetā nesen lasīto ziņu (jup, dažreiz sanāk tur ieskīties) par dažu tradicionālo reliģisko konfesiju (un pāris sektu) protesta (lūguma pēc "pastirinātas uzmanības pievēršanas nepieciešamības") vēstuli Izglītības un Zinātnes ministrijai, kurā viņi pauž savu sašutumu par jaunākajās mācību grāmatās ievietoto neitrāli izskaidrojošo informāciju par homoseksuālismu, vēlos paust savu (un esmu drošs - arī manu lasītāju) atbalstu visiem grāmatas autoriem un ministrijas darbiniekiem, kuriem bija kāda loma, lai šī informācija minētajās grāmatās parādītos un tiktu apstiprināta lietošanā.

Tiešām apsveicams solis, kas parāda labu žestu sabiedrības izglītošanas un homofobijas mazināšanas jomā, kā arī homoseksuālu jauniešu pašapziņas stiprināšanā jau no skolas laikiem.

Mums nav dota iespēja izvēlēties savu sexuālo orientāciju un tieši tāpēc neitrāli pasniegta izskaidrojoša informācija sabiedrībā un izglītošanas procesā ir tiešām neatsverams atbalsts jauniešu sevis pieņemšanā un savas personības definēšanā.

Patiesi ceru, ka nedosiet iespēju lielajiem, uzblīdušajiem un laika garam līdzi netiekošajiem terorizētājiem (manuprāt, labākais no pieejamiem vārda "bully" tulkojumiem) turpināt savu "bravūrīgo, neapstrīdamo un nemaināmo" iebiedēšanas taktiku un iespēju ietekmēt lēmumus, kuros tiem nav un nedrīkst būt teikšana. Mūsdienu atvērtajā un informācijas pieejamības laikā terorizētājiem un viņu iebiedēšanai nav vietas.


Papildinājums: un redz kā tas izvērtās: grāmatas pārdrukās, iekļaujot baznīcas viedokli... Lasi te.

3 komentāri:

  1. aj.. homofobi jau tāpat ir tikai sabiedrības zemākajos slāņos :D un par laimi sen nav nācies ar tādiem saskarties :p

    AtbildētDzēst
  2. aprobežotība un prāta tumsība sabiedrībā ir jāizkliedē tieši sākot ar jauniešiem ,jo tie taču veido nākotni(vai kā tur bija...)

    AtbildētDzēst
  3. vrb vajadzeeja rakstiit savu veestuli, vaakt parakstus un suutiit izm? ;)

    AtbildētDzēst