Geju himna


Vai tu zini mūsu himnu no galvas? Just checking... :P Nu nav jau viņa grūta, ja tā padomā: pāris pantiņi, kuri jāatkārto, bet vai es spētu to nodziedāt nevelkot kopā ar apkārtesošo pūli? Hmmm... (nosarkstu) Iespējams. Čābīgs es patriots, zinu...

Vienīgā atruna man: redz, Christina Aguilera arī salaida grīstē vienu no svarīgākajiem gada himnas dziedājumiem štatos, viņu futbola kausa atklāšanā. Un tagad viņu tur pašu pie dziesmas nedaudz velk. Esot nepareizus vārdus Wikipēdijā atradusi... Ups... Pieļauju tas ir par iemeslu, kāpēc mums himnu novembrī (īstenībā visur un vienmēr) koris velk kopā. ...ja nu gadījumā kāds pārlasās tai mapītē, ko pa rokai vienmēr viņi tur tur. (Pārbaudīt savu himnas zināšanu var te!)

Iesāku par himnām, jo gribēju pastāstīt (Christina sarīkoja man labu iemeslu, lai šim ieraxtam beidzot pieķertos) par geju, jeb LGBT himnu. Ha, ha, arī mana pirmā reakcija bija - tiešām tāda ir? Tiešām? Atbilde ir - nē! Nav vienota melodija vai pantiņš, kas pieņemts kā geju jeb LGBT himnu. Katrā gadā/paaudzē tā ir cita. Par geju (LGBT) himnu uzskata katru dziesmu, kas kļuvusi populāra geju kultūrā vai tiek identificēta ar geju kultūru. ...nu tā vismaz tā pati Wikipēdija saka. Te vari atrast arī veselu saraxtu pa gadiem ar dziesmām, kuras uzskatāmas par geju himnām.

P.S. tagad raxtu un pie sevis domāju - ir kāda(s) latviešu dziesma(s), ko par geju himnu varētu uzskatīt? ...nekas nenāk prātā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru