Dzīve mums apkārt un kalendārs


Pavisam ne tik sen atpakaļ sanāca saraxtīties ar puisi, kurš sekojot manai kladei. Jautājums, atbilde, atbilde, jautājums un atkal atbilde. Nonācām pie tēmas - nav ko darīt. Viņš saka: Rīga esot par mazu. Varavīksnes krāsās nekas pilnīgi nenotiek, utt. Uz to centos iebilst, bet informācijas trūkuma dēļ, neko pārliecinoši tas nesanāca. Todien tā tas arī palika.

Savā galvā tomēr kaut kā negribējās ticēt, ka nekas nenotiek. Jup, es pats esmu pārāk slinks, lai ko sarīkotu, bet tas nenozīmē, ka citi tādi paši. Nolēmu pačekot apkārt. Zini ko es atklāju? Lietas notiek. Bet informācija par tām mūs sasniedz vai nu tikai tad, kad pamatīgi ilgi esam meklējuši lapās, kuras parasti neapmeklējam vai arī pēcāk (kad viss jau sen palaists garām), izlasot kāda cita apraxtā. ...ne visi sasūta ielūgumus un lūgumus publicēt info kā to skapis.eu nupat sarīkoja. ...un tad nav brīnums, ka informācija necirkulē.

Apspriežot šo jautājumu (un manu augstāk izklāstīto secinājumu par to) ar pāris tuvākajiem lasītājiem, esmu nolēmis dot savu artavu šai "problēmai" piedāvājot sekojošu risinājumu: Zemmatrača-kalendāru visiem LGBT notikumiem. ==> Klikšķini te.

Bet tas nedzīvos pats no sevis. Šoreiz ir tiešām vajadzīga arī tava līdzdalība. C'mon! Dod man ziņu par pasākumu, ko rīko pats, draugi vai dzirdēji, ka tas kur notiks*. Burziņš, izstāde, basketola mačs, diskotēka, pasēdēšana apspriežot kādu aktuālu jautājumu, anketēšana vai varbūt bezmaxas prežu dalīšana. Nu to visu vajag salikt kopā kaut kur. Manu kladi krietni bieži pāršķirsta pārsteidzošs daudzums tautas, kāds uzmetīs aci arī kalendāram un varbūt tieši šādi tu piesaistīsi savam pasākumam vairāk tautas. ==> zemmatraca@gmail.com Vai tas tiešām ir tik daudz prasīts?

Tāpat - dod ziņu, ja pamani, ka info kalendārā ir neprecīza vai nepilnīga - uzlabojam un attīstām šo ideju kopā.

Bet paga, tas vēl nav viss. Kalendārs ir laba lieta, bet ar to viss vēl nebeidzas. Kā būtu, ja mēs pieliktu notikumiem bildes? Katram no mums ir truba. Lielam vairumam trubu ir mazā ačtele ar kameru. Kādam varbūt pat nedaudz profesionāla tehnika līdzi paņemas uz šādiem pasākumiem. Nu nenoskopojies - atsūti arī bildi. Ielikšu vienuviet un kopā parādam visiem, ka lietas notiek, tauta savācas un ir interesanti. Varbūt kādu tā bilde iedrošinās izmēģināt ko jaunu. Te es it īpaši vēršos pie tiem, kas sanāk kopā bumbu uzspēlēt, kādu mītiņu sarīko, filmu noskatās vai izstādi uztaisa - pats zini kā bija pirmajā reizē: vienmēr tās domas pa galvu: ja nu esmu vienīgais, kas uzrodas - negribas sienu balstīt. ...bet bilde parasti aizstāj tik daudz vārdu.

Ak jā, tiem pāris čaļiem, kas sakontaktēja mani pēc "meklēju fotogrāfu" twīta: šī nu bija ideja kāpēc meklēju. Ja esat ieinteresēti piedalīties - mans epasts ir zināms - sabīdīsim kā un ko. Es tiešām ticu, ka tās bildes var palīdzēt iekustināt šo vezumu.


* šis ir arī jums, visi klubu & pasākumu organizatori: zemmatraca@gmail.com

4 komentāri:

  1. Kaut kas nav..tur kur tajā lapā jābūt kalendāram, prasa ielogoties gmail kontā.

    AtbildētDzēst
  2. Nedomāju, ka ir jēga ieviest to kalendāru. Skapis.eu jau tāds ir un tas ir kā labs piemērs ka no viņa nav jēga, jo tur nekā sakarīga nav. Un vēljovairāk nedomāju ka kāds pats organizēs kādu pasākumu, parasti taču tikai starp draugiem un diezvai kāds to gribēs pārvērst kautkā savādāk.. Nezinu kautkā visa tā kalendāra padarīšana liekas tikpat bezsakarīga kā tā Tava un Windauboy (;D) dibinātā mafija par kuru jau iepriekš rakstīju ;D

    AtbildētDzēst
  3. Es iespējams kļūdos, bet vai tiešām ir izdevīgāk informāciju meklējot, izurbties cauri vismaz 5-6 lapām? Tāpat par pasākumu, ko sadomā rīkot (labi, ne šodien vai rīt, bet vai esi pārliecināts, ka nākošgad dzīve nesagrozīsies tā, ka iesaistīsies kādā projektā un sadomāsi rīkot) - vai tiešām izdevīgāk tikai savu paziņu lokā par to stāstīt? Tiešām?

    Pietam, ja esmu sapratis pareizi - skapis.eu ir jauniešiem domāts projekts. jā, tas piedāvā info arī citiem, bet primārā mērķagrupa ir un būs jaunieši. Ja geji iekš LV ir tikai jauniešu vecumā, es piekrītu - ar viņu kalendāru tiešām pietiks.


    P.S. es nevēlos ne apstiprināt, ne noligt vai ieslīgt citos komentos par manu saistību ar krustmātes, iespējami, vadīto padarīšanu.

    AtbildētDzēst
  4. " informāciju meklējot, izurbties cauri vismaz 5-6 lapām?" - kāda veida informācija tad būtu tajā kalendārā, par kādiem pasākumiem? C`mon būsim atklāti, pie mums nekas tāds nenotiks, nekādi tādi pasākumi :D Un nenāk prātā neviens tāds pasākums vai projekts, kuru plānoju rīkot, un ar kalendāra palīdzību aicināt citus... Bet protams, tas ka Tu kaut ko centies bīdīt ir apsveicami, tikai vai šī ir tā labākā ideja...

    AtbildētDzēst