Par prežiem...


Nedēļa paskrēja kā nebijusi un lai arī nekas īpašs tā arī nav noticis, esmu labā garīgajā šorīt. ...ja nu kādu tas interesē. :D
Starp citu - experiments apstiprinājies - nekādas labās attiecības no sexdeita nesanāk! Vai vismaz no mana sexdeita, par ko stāstīju iepriekš, tādas nesanāk.

Un jā, visu nedēļu palēnām esmu strādājis pie rītdienas ieraxta, kas solās būt interesants... Bet es jau te nereklamēju neko... :D :D Cerams, ka pabeigšu laikā, ja nē... nu pirmdien.

Lai nu kā, pilnīgi par citu tēmu: vakar stāvot rindā pie kasēm ievēroju vienu lietu: zini kā tur stāv malā visas tās kožļenes un sīkie saldumi, nu arī preži tur parasti stāv. Tā teikt - līdzīgas impulsīvo produktu grupas. :D

Un, tā, kā man sanāca tur ilgāk pastāvēt, jo redz viena tantiņa priekšā sadomāja tur kašķi uzsākt, kas ievilka laiku - ievēroju, ka īstenībā tur ir vesela armija dažādu prežu.

Labi, noteikti tev tas nav liels jaunums, bet man visu laiku šķitis, ka pie mums nekāda lielā prežu izvēle nav pieejama. Un parasti jau arī neko īpašu es neizvēlos, jo - godīgi sakot, nezinu kāda atšķirība un nozīme ir maxāt par ko papildus...

Sajutos īstenībā neērti, ka nezinu. Un nolēmu paurķēties netā, lai noskaidrotu ko vairāk. Tātad, ja nu tev ir interese, te ir pāris atklājumi:

Tātad, parasti preži tiek izgatavoti no latexa vai poliuretāna. Ir arī no jērādas (lambskin), kas ir plānāki, bet tie nenodrošina aizsardzību pret seksuāli transmisīvajām slimībām.

Vispopulārākie ir latexa preži un parasti tie tiek ražoti 3 dažādos lielumos, kur lielumu atšķirība ir nozīmīga. ...un tam ir jāpievērš uzmanība, jo tu negribēsi lai prezis vienkārši nejauši noslīd sexa laikā vai arī tas sapiež visu ko var saspiest un beigās vēl pārplīst pašā svarīgākajā brīdī...
Non-lubricated nozīmē, ka prezis ir bez papildus lubrikanta. Tos parasti lieto orālajam sexam, bet nu tas nav vienīgais to pielietojums. :P

Plain-lubed ir standarta preži, kas ir nedaudz lubricēti. Pieļauju, ka šie ir tie, kurus visi pazīstam un lietojam. Un nē, Lubed uzraksts nenozīmē, ka tie nu peldēs lubrikantā un varēsi iztikt bez papildus lubrikanta - tas tikai norāda, ka tie ir nedaudz slidenāki, ja salīdzina ar iepriekšminētajiem.

Thin & Sensitive - tiem, kas uzskata, ka parastais prezis nenodrošina pietiekamu jūtamību - tātad citiem vārdiem sakot - šie preži ir izgatavoti no plānākas latexa kārtas. Jāpiezīmē, ka tie ir augstākas riska pakāpes preži, jo tos ir vieglāk pārplēst, kā arī ļoti jābūt uzmanīgiem par derīguma termiņiem. Izrādās - latex ir ļoti jūtīgs materiāls, kas var sadalīties eļļas 'klātbūtnē'. Tātad, ja tu lieto latexa prezi, kas ir jau ārpus derīguma termiņa, plus - tu lieto lubrikantu, kas ir uz eļļas bāzes veidots... Nu pats saprati uz ko tēmēju!

Spermicidal - vairāk gan hetero sexam paredzēti - preži, kas samazina grūtniecības risku. Visiem prežiem nav 100% drošība pret grūtniecību. katrā no paciņām atradīsi, ka līdzi esošajā apraxtā ir minēts: preži var nosargāt aptuveni 99,9% gadījumu... vai nu līdzīgā garā. Tad nu pievienojot prezim NONOXYNOL-9 vielu, kas 'nogalina' nomaldījušos spermotozoīdus, šo skaitli itkā var palielināt līdz 99,99%. Vēl viens šīs vielas papildus efekts ir - laboratorijas apstākļos, tā nogalina HIV vīrusu, tātad - teorētiski šie preži var daudz vairāk aizsargāt pret HIV, pat, ja drāzies ar HIV aktīvu puisi. BET ir viens liels mīnuss - šī viela ir ļoti alergēniska (šķiet tas ir pareizais vārds). Tas nozīmē, ka daudziem no mums pret to ir dabiska alerģija. Un esot pierādīts, ka daudziem tāda var rasties no biežas lietošanas. Tātad, ko tas nozīmē? Pavisam vienkārši - rodas pretējs efekts - šī viela var bojāt tavu organismu un partnera organismu. Ja tā nokļūst saskarsmē ar ļoti jūtīgu organisma daļu (nu tu zini ko es te domāju) - tā var radīt brūci... un mēs visi zinām ko nozīmē brūces un HIV jeb STS inficēšanās risks, pareizi?

Extra Strong - preži, kas izgatavoti no biezākas latexa kārtas un ir izturīgāki. Parasti tos lieto sexa industrijā...

Large - šitos nu ir jāpērk tiem, kurus daba ir apveltījusi... Tie ir parastie preži, kas izgatavoti lielākā izmērā.
Extra Roomy - preži (vienkārši sakot) kuru galvgalī ir vairāk vietas. Tiem, kuriem ir lielāka peņa galviņa un tiem, kuriem parasti attīstās daudz sperma. Būsim godīgi - tādi ir. Un ne mazums. Tātad - ši preži ir ar domu - lai tā sperma neizspraugtos pa malu ārā, tai ir lielāks rezervuārs preža galvgalī.

Flavoured - preži, kas paredzēti pārsvarā orālajam sexam. Tos var izmantot arī parastajā veidā, bet ir jāpatur prāta, ka regulāri izmantojot šos prežus anālajā sexā, pastāv liela iespēja izraisīt pēcpuses iekaisumu, ko izraisa piena sēnīte. Jup, izklausās dīvaini, bet tā nu tas ir - garšas nodrošināšanai izmantotās vielas var izraisīt šo sēnīti. Man gan nav īsti skaidrs vai šī sēnīte var 'mājot' tikai pēcpusē, bet tas ir jau cits jautājums...

Textured - preži, kas veidoti lai piedotu papildus stimulējošas sajūtas. Visbiežāk sastopami:
RIBBED - ar horizontāliem izcilnīšiem (salīdzinājums stulbs bet saprotams - kā šīfera vilnīši) noklāti preži.
DOTTED - ar tādām kā pumpiņām noklāti preži.
Testured preži var būt gan katrs no minētajiem veidiem atsevišķi, gan abi kopā uz viena preža. Parasti lielāks stimulējošs efekts būs 'saņēmējam'. ;)

Coloured - preži kas ražoti dažādās krāsās. Parasti Flavoured preži ir dažādās krāsās, bet atšķirībā no tiem, Coloured nav pievienota attiecīgā garša. Pie šiem tiek ierindoti arī luminiscējošie preži, kas tumsā atstaro uzņemto gaismu... ja nu kādam tas šķiet interesanti.

Fit - norāda, ko prezis ir no materiāla, kas pamatīgāk piekļaujas penim. Parasti tas nozīmē - domāti mazākiem peņiem...

Polyurethane - preži, kas domāti cilvēkiem ar alerģiju pret latexa izstrādājumiem. Jup, tādi ir starp mums un latexa preža lietošana puišiem ar šo alerģiju var būt pat nāvējoša.

Warming - preži ar lubrikantu, kas piedod sildošu efektu sexa laikā.

Īsumā laikam viss. Te vēl tikai neliela pamācība kā pareizi lietot prezi. ...nu tiem, kas to nezina. Visiem citiem: atkārtošana ir zināšanu pamats! ...it sevišķi, ja modelis ir tik sexīgs.

3 komentāri:

  1. Es arī nesen papētiju prežu klāstu.. :D Varu piebilst, ka ir vēl arī tādi, kas samazina jūtību, kas apstrādāti ar speciālu ziedi — anistētiķi «BENZOCAINE». tādi ir Contex Long Love un Durex Performa

    AtbildētDzēst
  2. Uz eļļas bāzes veidotus lubrikantus VISPĀR nedrīkst lietot ar prežiem, tikai uz ūdens vai silikona bāzes veidotos.

    AtbildētDzēst
  3. Man kā sexa industrijas pārstāvim, jāsaka, ka nav tā, ka Extra Strong prezervatīvus daudz izmantotu seksa industrijā. Ja nu vienīgi rūdītas (lasi: ar bagātu STS pieredzi) ielasmeitas.
    Porno filmu uzņemšanā izmanto neredzamākus un nepamanāmākus kondomus.
    Extra Strong prezervatīvus sauc arī par geju prezervatīviem, jo tie domāti anālajam seksam.

    AtbildētDzēst