Skaitļi un cilvēku viedokļi aiz tiem


Heisā hopsā. Labi, jokus pie malas, jo ir kas svarīgs stāstāms (lasi: ieraxtāms) manā kladē. Un proti: manu uzmanību piesaistījis pētījums, ko veikusi CBS NEWS televīzija. Protams, tas ir veikts Amerikā (bet tik un tā interesants) un protams, tas skar LGBT tēmu.

Pētījums, kura rezultāti tika publicēti 9. jūnijā, apkopo vidējā amerikāņa attieksmi pret LGBT un arī attieksmes maiņu gadiem ejot, jo piedāvā salīdzinājumam tieši tādus pat jautājumus, kādi uzdoti amerikāņiem gadus iepriekš. ...un atzīšos - ir interesanta lasāmviela kaut vai tikai tāpēc, ka tiešām mudina aizdomāties kā ko līdzīgu varētu noskaidrot Latvijā ...nu kaut vai tikai, lai pēc gadiem uzdodot tos pašus jautājumus, varētu redzēt sabiedrības attieksmes iespējamo maiņu.

Nepārpublicēšu skaitļus (jo pētījumu vari novilkt un izlasīt pats TE - tur ir vien pāris lapas), vien minēšu galvenās vadlīnijas: Ir skaidri redzama tendence, ka gejiem pašiem esot aktīvākiem, aug to cilvēku skaits, kuri nonāk saskarsmē ar mums un iegūst iespēju veidot paši savu attieksmi pret LGBT nevis tikai iespaidoties no mēdijos paustajām nostājām. Bieži vien tieši šī saskarsme rosina būt pieņemošākiem, atvērtākiem vai vismaz mazāk aizspriedumainiem par homoseksuālu attiecībām, problēmām vai kaut vai par mūžīgo jautājumu par to vai homoseksualitāte ir iedzimta?

...būtu interesanti redzēt kādas atbildes rādītu šādi pat jautājumi, aptaujājot cilvēkus Latvijā? Vai varbūt tāds pētījums jau ir veikts un es to esmu palaidis garām?

1 komentārs:

  1. Pēdējais pētījums veikts pagājušā gada pašās beigās. Varu iedot palasīt. :)
    U.

    AtbildētDzēst