UgunsGrēks?


Šodien nejauši sanāca fonā redzēt UgunsGrēka sērijas daļu. Ne mazākā nojausma man par ko tur ir sižets vai vaimanas, bet aptuveni nojautu, ka seriāls laikam episks Latvijas mērogiem. Nu un, tu jautāsi - ko tu ar to gribi pateikt?

Pavisam nesen biju Londonā un braucot metro lasīju avīzi, kur viena no dienas galvenajām ziņām: Eastenders gatavojas sižetā ieviest musulmaņu puiku, kurš ir gejs.

Eastenders ir viena no dažām ziepenēm, kas viņiem tur jau gadiem (ja ne pat paaudzēm) iet un, kurai ir pamatīgi liels iespaids sabiedrībā (sabiedriskās domas iespaidošanas ziņā).

Jautāsi, kas tur liels? Nu redzi, lai arī kā mums šķistu, ka Anglija ir geju paradīze un visi tur tiek pieņemti, būt musulmanim un gejam vienlaicīgi ir kaut kas, ko arī tur sabiedrība vēl nav gatava pieņemt. Vai pareizāk sakot - sabiedrības daļa, kas ir musulmaņi, jo baltajiem par to jau bēda maza.

Labi, īsumā sakot - doma par šo geju musulmani sižetā ir veidota ar nolūku - lai sabiedrībā veicinātu izpratni un toleranci pret musulmaņu puišiem gejiem.

Vai tagad saproti par ko aizdomājos? AHA - vai mūsu režisori būtu tik atvērti (ieinteresēti un drosmīgi) iekļaut geju puiku sižetā, lai veicinātu sabiedriskās domas maiņu mūsu sabiedrībā? Un kā uz to reaģētu mūsu sabiedrība? ...vai varbūt tas izvērstos tikai par kārtējo ugunsgrēku?

2 komentāri:

  1. ir jau darīts:
    http://ceribuiela.lnt.lv/lv/anotacijas/article-1024

    pat mozaīkai ir bijis ko teikt šai sakarā:
    http://mozaikasvalde.blogspot.com/2009/01/ldzu-nestiet-normundu-uz-eiropu.html

    AtbildētDzēst
  2. un vai kāds zin kā tas viss beidzās?

    AtbildētDzēst