Tēti, tēti...


Kāds atceras kā beidzās Will & Grace? Jā, visa cita starpā Willam un Vinsam bija bēbis, kas pieaudzis satikās ar Greisas un viņas vīra pieaugušo bēbi. Kāpēc to stāstu? Vienkārši šis ir vienīgais gadījums, kad esmu kur redzējis geju pāri ar bēbīti... (nu labi, vēl skaitās arī Queer as folk, bet nu ts ar viss). Labi, man vēl laiks iztrakoties, bet fakts ir un paliek fakts - pašlaik mums dzirdēt vārdus: "tēti, tēti, tēti" ir visai nereāls sapnis (ja vien atmet domu piedzerties un pārgulēt ar dradzeni, kas ir vecmeita).

2005. gadā pasauli pāršalca ziņa, ka Bremerhāvenes (lai nu kā to latvisko - oriģinālā skan Bremerhaven) zoodārzs grib veikt pingvīnu seksuālās orientācijas noteikšanas testu, jo vairāki vīriešu kārtas pingvīni uzvedoties "neierasti" un neizrādot nekādu interesi par speciāli apaugļot atvestajām mātītēm no citiem zoodārziem.

Nezinu kādu testu viņi izmantojuši, bet rezultātā pasaule uzzināja, ka šai zoo ir 6 gejpingvīni, kas veiksmīgi izveidojuši pārīšus savā starpā un izbauda viens otra sabiedrību.

Nu re, gadi iet un, ja seko līdzi tam, kas notiek pasaule, noteikti būsi dzirdējis gejpingvīnu sāgas turpinājumu: šogad viens no pāriem (ar zīmīgiem vārdiem: Z un Vielpunkt) adoptējis olu, ko kāds no hetero pāriem bija atzinis par nevajadzīgu un pametis. Abi jaunie "vecāki" pieņemot pamesto olu, esot sākuši par to rūpēties kā kārtīgs hetero vecāku pāris: uz maiņām to perējot un vēlāk barojot un audzinot mazo pingvīncālīti.

Redzēsim kā tas viss izvērtīsies tālāk, bet tas, kas mani aizkustināja šajā stāstā bija tā savādā atziņa/jautājums: cik ilgi vadošie/valdošie prāti ņemsies līdz sapratīs, ka iespēja, kas garantē gejiem tiesības adoptēt var sniegt kādam to, ko mēs saucam par mājam un mīlestību, jo kurš gan cits var zināt vairāk par to sāpīgumu, kad esi atraidīts, kā bārenis bērnu namā un (savā ziņā) arī gejs... Vai tiešām tā viena papildus mazā, atraidītā sirsniņa nav pelnījusi mājas un mīlestību?

Savā prātiņā pieļauju, ka ne viens vien pāris būtu ar mieru kļūt par vecākiem, ja likumdošana to atļautu. Bet atļauj to tikai pāris valstīs.

Bet kas ir tās problēmas, kas tiek minētas kā iegansts? Kāds zin un var padalīties?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru