Studentu brālība


Fraternity jeb latviski - studentu brālība, korporācija (kā informē Wikipēdija) "ir akadēmiska mūža organizācija, kas vieno sabiedriskus studentus un augstskolu pabeigušos biedrus." Tās biedriem parasti ir kopīgas intereses, mērķi, principi, utt., kuriem biedri paliek uzticīgi arī ilgi pēc augstskolu beigšanas. Katrai no šādām korporācijām ir savi rituāli, simbolika un tradīcijas.

Uh, nē, es neesmu iestājies nevienā no tām - mana augstskola bija pietiekami (lasi - pārāk) jauna, lai par ko tādu domātu. Tomēr šorīt sērfojot netā uzgāju vienu tādu, kurai noteikti gribētu pievienoties.



...pareizāk gan laikam būtu teikt: "šorīt sērfojot pirātu līcī, uzgāju vienu tādu", bet te neviens jau necentrējas uz sīkumiem, pareizi? Atpakaļ pie tēmas: kas šai korporācijai ir tik interesants, kas piesaistīja manu uzmanību? FarternityX esot pavisam oficiāla korporācija, Arizonas Štata Universitātē Amerikā, kaut kur pie Fēniksas. Bla, bla, bla - un brīvajā laikā (kas ir laiks ārpus studijām) viņi dzer un drāžas kā truši savā starpā. ...un to arī filmē, vēlāk uzliekot netā FraternityX mājaslapā. Viņi paši sevi leiblo kā BI, bet tās jau atkal ir tikai detaļas, jo nevienu sieviešu kārtas pārstāvi video manīt nevar.

Parasti man ir princips daudz netērēt laiku realitātes šoviem, bet šis ir pārliecinoši motivējošs izņēmums. Pat, ja tas tomēr ir pamatīgi iestudēts teātris (kas galīgi nav svarīgi un ko viņi paši arī kategoriski noliedz, sakot, ka visa membership nauda no weblapas aiziet ballītēs un skološanās izdevumu segšanai), viņi dara krietni fantastisku darbu to apslēpjot. Te  (un arī te) vēl šodien bija pieejams viens no viņu video arī onlainā.

Bet ja tu esi tik pat nekrietns kā es (un tevi ir pieejams neierobežots nets, kā arī pāris gigabaiti brīvi uz datora diska), pagūgle pirātu līcī visu sēriju paketes... Ohh, boy - tas ir to vērts! ;)




P.S. Pieļauju, ka tā ir tikai smieklīga sakritība šī ieraxta sakarā, ka pirmie linki gūglējot "studentu brālība" ir par Latvijas kristīgajām studentu brālībām :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru