PSB un Dirty Diana


Pet Shop Boys nupat, nupat izlaiduši publikas vērtējumam videoklipu pirmajam singlam - Winner (uzvarētājs/a) no septembrī gaidāmā albuma Elysium. Tik tālu nekas jauns. Bet PSB nebūtu PSB, ja nespēlētos ar sabiedrības aizspriedumiem. Arī šī reize nav izņēmums - klipā par storyline ņemts stāsts par London Rollergirls (meitenēm, kas piedalās ringa skituļošanas sacensībās) un tās jauno dalībnieci - Dirty Diana.


Kas īpašs šai stāstā? Dirty Diana ir transpersona, kuru pārējās meitenes ir pieņēmušas savā lokā un pieskata kā māsu. Video seko Dianai, viņas rituāliem pirms iejusties rollermeitenē, London Rollergils treniņam kā arī pēctreniņa kopā sanākšanai. Kaut arī skaidri redzams, ka Diana vēl nav līdzvērtīga skrituļotāja, salīdzinot ar pārējām dalībniecēm, jauki ir redzēt kā komanda ir pieņēmusi Diānu un palīdz tai.

Pagaidām nekur neatradu vai stāsts ir izdomāts tikai videoklipam vai tiešām ir tāda Diana iekš London Rollergils, bet tas nevienam nav liedzis šo klipu jau nodēvēt par pirmo pozitīvo transpersonu atainojošo videoklipu vēsturē un atkal parādījis, ka PSH nav samierinājušies ar vecumu un turpina testēt sabiedrības pieņemtās normas.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru