Rozā punkts. Atkal.

Baltijas praids nupat, nupat kā noslēdzies Tallinā un dažs labs jau droši, ka sācis plānot nākošā gada notikumus Baltijas praidam Rīgā. Bet ne par praidu stāsts. Stāsts par rozā punktu. Atceries, pamatīgu laiku atpakaļ bija viens ieraxts par Singapūras rozā punktu. Un reklāmiņa, kas aizkustināja ne vienu vien.

Izrādās, aizgājušo sestdien, rozā punkts ir atkal parādījies kādā Singapūras parkā, bet šoreiz pamatīgi lielāks un daudz dzīvīgāks - vairāk kā 10 000 singapūriešu ieradās uz šo pasākumu, lai atbalstītu brīvību mīlēt un tikt mīlētam.



Šis pasākums no praidiem, kas notiek visapkārt pasaulei, atšķiras ar to, ka šis nav praids. Tas vairāk raksturojams kā miermīlīgs pikniks parkā, kur visi, kas ierodas ir lūgti vilkt ko rozā, nēsāt rozā somu, sēdēt uz rozā piknika paklāja vai no saules paslēpties zem rozā saulessarga šādi simbolizējot savu atbalstu LGBT piederīgajiem un viņu tiesībām uz mīlestību. Jā, pretēji praidiem, kur prožektoru gaismās ir paši LGBT piederīgie, šai pasākumā šie prožektori ir vairāk vērsti uz visiem, kas nav LGBT ar domu - es neesmu gejs, lezsbiete vai bi, BET man ir svarīgi, ka tiem, kas ir, arī ir tiesības uz mīlestību.




 Taisni vai žēl ka tā Singapūra tik sasodīti tālu...

1 komentārs:

  1. *subalterns*

    nu nezinu vai tu tā pa īstam tiešām gribētu būt Singapūrā: Roza punkts ir tik miermīlīgs, jo sabiedrisku organizēšanos rūpīgi pieskata gādīga valdība, kam dibensekss un daudzas citas mīksto lietas ir diezgan nepieņemamas un vēl joprojām nopietnāki pasākumi tiek cenzēti. Bet reklāma laba :)

    AtbildētDzēst