Vēlreiz par bibliotēku...


Viens no komentētājiem par manu neseno ieraxtu, kas skāra homo bibliotēkas veidošanu, atklāja, manuprāt, daudzu (no jums) viedokli: kāpēc tāda bibliotēka vispār nepieciešama: grāmatas (zinātniko vai daiļliteratūru) var dabūt citās bibliotēkās un filmas - no neta novilkt, so kāpēc līdzekļi jāiegulda tādā idejā kā šī?

Lai arī neesmu iesaistīts šajā pasākumā pat tik daudz kā melns aiz naga, gribās nedaudz to aizstāvēt vismaz idejiskā līmenī (jo izpilde jau ir kas cits).

Pat, ja tev šķiet, ka visu info. var citur iegūt, tā var nebūt patiesība attiecībā uz visiem: jā, piekrītu - būt gejam LV liek tev izburties cauri tam kā visu nepieciešamo info var atrast netā un nebāzties ar to citiem pārāk acīs, bet puisim, kuram nets nav pieejams superlabā kvalitātē vai lielā lejupielādes apjomā un kurš nevēlas, lai parastajā bibliotēkā uz viņu noskatās ar lielu aci tikai tāpēc, ka viņš pasitis padusē pāris grāmatas par homo tēmu (pat, ja tās tiešām ir tur pieejamas, par ko man ir sava neliela neticība) dodas tās iereģistrēt uz sava vārda (un pieļauju, ka šāda nevēlēšanās ir daudziem homo), neatkarīga homo bibliotēka varētu būt īpaši laba vieta, kur uzzināt ko vairāk par citiem līdzīgiem, izlasīt Eltona Džona biogrāfiju vai pāršķirstīt jaunāko DNA numuru...

Lai kas tur būtu - noteikti būs kāds, kuram šķitīs: par mazu, par seklu, par nelietderīgu... Bet tā vietā lai gaudotu un noliktu ideju kā tādu - vai labāk nebūtu pasēdēt (pasērfot netā, utt.) un padomāt kā palīdzēt un izveidot jau iesākto tā, lai tam būtu jēga un arī tev pašam būtu vēlme iet un izmantot to bibliotēku?

Jo vairāk es par šo ideju domāju, jo vairāk man pašam gribās kaut kā iesaistīties vai vismaz dot savu artavu tās pilnveidošanā. ...tikai jāizdomā kā!

1 komentārs:

  1. Es par tādu iespēju, uzzināt, kuras grāmatas ir par geju tēmu, būtu sajūsmā, un domāju, ka šādai lietai ir vieta šajā blogā, līdzīgi kā geju filmu saraksts, kurš jau te ir.
    Varu jau mazliet padalīties ar info: Viljams Tenesijs " Atmiņas ", laba grāmata.
    Kā arī, Nacionālajā teātrī ir iespēja noskatīties superīgu izrādi par Oskaru Vaildu, kā zināms viņš arī bija gejs. Izrāde izcila.

    AtbildētDzēst