Sliktākā vieta uz pasaules ...kur būt gejam

Nekad tā īsti neesmu sapratis kā tiek izskaitļoti video, kas uzrādās YouTubes labajā malā, kādu video skatoties. Citi video par šo tematu, citi video par tā galveno varoni(iem) vai video, kas varētu būt interesanti, ja skatījies šo? Labi, nav jau īsti svarīgi, bet dažreiz piedāvājums tev liek par to nobrīnīties. Tā notika arī šoreiz. ...es skatījos lieliski izveidotu filmu par vienu no mūsdienu izcilākajiem dizaineriem - Tom Ford un biju jau krietni pāri pusei, kad manu uzmanību piesaistīja viens no virsraxtiem ieteiktajiem video: The World's Worst Place To be Gay (pasaules sliktākā vieta, kur būt gejam). ...ej nu sazini tos algoritmus, kas tur nostrādāja šos abus sagrupējot, bet tas ir video, kas būtu jāredz ikvienam.

Šai BBC veidotajā video, Lielbritājiā ļoti pazīstams radio Dj tiek iepazīstināts ar Ugandas kareivīgo likumprojektu, kurš paredz nāvi homoseksuāļiem... Neticot, ka viss ir tik melns kā to mālē mēdiji, viņš nolemj doties uz turieni un paskatīties kā lietas notiek uz vietas. Lieki piebilst, ka viņš ir gejs... Lai arī viss beidzas labi (viņam), tā filmas stunda paiet tiešām pilnīgā neticībā un nesaprašanā - kā iespējams, ka uz pasaules ir vietas kā tā?



...video kā šie ļauj novērtēt, ka esi dzimis Eiropā. Un, ja tic The Economist veiktajam pētījumam par valstīm, kurās būtu vislabāk piedzimt, 48tā vieta Latvijai nozīmē tikai to, ka ir 32 sliktākas vietas, kurās, paldies Dievam, mēs nepiedzimām. Par tādām vietām kā Ugandu pat nerunājot. ...tai pat laikā pētījums notekti nebija veikts caur geju acīm, jo savādāk AAE nebūtu labāko valstu vidū.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru