Movember

Esi dzirdējis par Movembri? Nope, es nepārrakstījos - novembris ar M.

Movembris ir mēnesis gadā, kad puiši visapkārt pasaulei sāk audzēt ūsas, lai pievērstu uzmanību un vāktu ziedojumus prostatas vēža pētniecībai un ārstēšanai. M no moustache (kā ūsas) un notiek visu novembri, tātad Movembri.

Sabiedrībā, kur gludi skūta seja ir vispārpieņemta norma, ar dīgstošo ūsu palīdzību MoBros (kā sauc puišus, kas piedalās Movembrī) cenšas visiem atgādināt, ka vēzis nav tikai sieviešu padarīšana, bet skar arī ļoti daudz vīriešus.



Caur Movember.com katra valsts vāc ziedojumus savam mērķim (vēža izpētei, ārstēšanai, utt.). Tur atrodami arī visi dalībnieki, kuriem, lai kļūtu par oficiāliem MoBro, ir jāreģistrējas ar bildi pirms un bildi pēc. Latvijā Movembris gandrīz nav dzirdēts, bet paklejojot apkārt pa citu valstu lapām, atradīsi fantastiskas galerijas ar vairāk vai mazāk ūsaiņiem un labāko ūsu īpašnieka kronēšanas tusiņiem. Tur arī saraxti ar ziedotājiem, kā arī neskaitāmiem pasākumiem Movember idejas atbalstam.

Katru novembri restorānā, kur strādāju laikus atpakaļ, tika izveidots speciāls papildu menu, no kura izvēloties, daļa no ienākumiem tika pieskaitīta kā ziedojums Movembrim no ūsas audzējošajiem pavāriem. Un tādu bija daudz - vesela virtuve pilna ar labāk vai sliktāk koptām spalvām uz virslūpas. Skats drausmīgs, bet well... idejas labā!

Lai arī pats neesmu ar ūsām uz tu, nospriedu: cēla mērķa labā, lai iet - vismaz mana klade būs ūsaina, ka bail. ...un man iepatikās šī Kanādas Movemboys.com ziedojumu vākšanas pieeja:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru