Ak, Renār!

Pēdējās dienas nedod miera doma par Kaupera izrunāšanos presē sakarā ar praidu. Jup, viņš ir pret. Pa lielam. Labi, nav tā, ka viņš tur ko jaunu izdziedājis un arī neko baigi riebīgu nav pateicis, bet ziņa ir skaidra - mums (grēcīgajiem homo) jādzīvo savās četrās sienās un ar savu homo dzīvesveidu citiem acīs bāzties nav pieņemami.



Nekas jauns, pareizi? Bet kāpēc krempt? Vai iespējams tāpēc, ka viņš nav politiķis par kuru tu pat ausi nekustinātu, ko tādu dzirdot? Varbūt tāpēc, ka cerēju, ka mākslinieki ir vairāk atvērti jaunajam - lasi - homo? Bet varbūt īstenībā tāpēc, ka viņš ir viens no tiem, kuros Latvijā un arī nedaudz apkārt esošajās zemēs ieklausās - nu kā "role modelī"? Hmmm... Ož kā kārtējais Cynthia Nixon moments - kad sabiedrībā pazīstamas personas vienkārši runā pirms domā ko īsti saka. Tiem, kuri nezin - Sex And The City zvaigzne intervijā avīzei izmeta, ka viņa izvēloties būt lesbiete, nevis hetero, šādi pielejot eļļu runām par to, ka būt homo ir izvēle. Gribēja kā labāk, sanāca - kā parasti.

Būdams viens no nedaudzajiem, kuru jaunos gabalus cenšas noklausīties katrs, Kaupers gribot, negribot ir savā sekotāju pulkā ieguvis arī pa pārītim zilo. Varbūt ne tikai pārīti. Un noteikti grupiņu lesbiešu arī. So, ko tagad darīt pēc šitādiem publiskiem paziņojumiem? Apvainoties? Publiski dedzināt diskus? Izlauzties koncertu pirmajās rindās un uzkrītoši skūpstīties? ...varētu būt interesanti, bet vai diski vispār deg?

Bet varbūt vienkārši spēcīgāk mīlēt? Mīli savu kaimiņu kā sevi pašu, teikts tai grāmatā, vai ne Kauper? :P Jā, jā, Kauper, ja tu šito lasi - zini - zilie tevi mīl. Klausās, lasa dzeltenos notikumus, iet uz koncertiem un skatās youtubē. Atkal un atkal atkārtojot. Vienatnē, pie datora... :P Katru reizi, kad tu paskatoties uz nagiem, redzi tos dabiski maigi rozā - zini: kāds zilais nupat noklausījies tavu dziesmu, novilcis to netā vai sapņaini noskatījies uz tavu seju Kas Notiek lapā. ...un nākošreiz koncertā ieraugot izritinātu papīra banneri ar MĒS TEVI MĪLAM, atceries paskatīties vai tie nav 2 zilie, kas to tur. Oh, tās par laimi ir meitenes? Ha ha, nu labi, es padodos. Pagriežoties un uz promiešanu vien sanāk nomurmināt: ...damn, lesbietes atkodušas kā strādā Biļešu Paradīzes mājaslapa.

..welcome to my country here you can't go wrong'

7 komentāri:

  1. uzskatu, ka tiešām par velti cepies. Nosodīt hetero par to, ka viņiem nav pieņemami homo tu drīksti un neviens tev par to nesitīs. Bet redziet hetero nosodīt homo nedrīkst, jo viņi redz ir minoritāte un sargājami un taupāmi... līdzīgi kā žīdi mūsdiena čīkst, ka visa pasaule viņiem dara pāri.
    Slimīga attieksme nekad bez iemesla nerodas, arī stereotipiem ir pamats. Un teikt, ka homo ir viss jaunais - nu camoon, palasi senos grieķus, romiešus. Sajūta, ka tu esi homo tāpč, ka tas tavuprāt ir jaunums un kruta...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cepumiņu tam, kurš izdomāja šo "argumentum ad stulbum," ka heterō (vai ne-"žīdi" (Tev ar viens cepumiņš, ka nez no kurienes vēl sav antisemītismu iesaistīji)) kaut kā tiek apspiesti, ja ierobežo viņu visatļautību teikt, kas vien ienāk prātā par citiem, ne-līdzīgajiem. Nopietni?

      Konstruktīvākai diskusijai - es piekāpšos un piekritīšu, ka ir liela starpība vai nepatīk kāds geju kultūras aspekts, vai homō cilvēki kopumā. Pirmo nav nepieciešams kaut kā īpaši pasargāt no kritikas, bet, ja kādam liekas, ka saukāt veselu cilvēku grupu par slimiem, pretdabiskiem, vai vēl sazin-kādiem ir pieņemami - tad jums steidzami ir kāds šīs grupas indivīds jāsatiek dzīvē un jāpazemina viņus/-as no mitoloģisko būtņu statusa, kādā pašlaik turiet.

      ieziimeetais

      Dzēst
  2. Ir man daži paziņas, verbāli sakarīgi cilvēki, ja neskaita sakāpinātu emocionālismu. Tāpēc īpašu mītu par gejiem man nav.

    Bet tikai tāpēc, ka tā ir cilvēku grupa, nenozīmē, ka viņi nav pretdabiski - cietumnieki arī ir cilvēku grupa, bomži arī, zinātnieki arī. Ir miljons cilvēku grupas, bet tas nenozīmē, ka neviena nav slima un pretdabiska. Neaizmirsti tomēr kā un no kurienes tu pats esi nācis pasaulē, kurā caurumā ir beidzis tavs tēvs, lai tu rastos pasaulē...

    Bet nu labi, par slimiem es nesaukšu, bet katrā ziņā, ja proporcionāli jūsu daudzumam arī hetero rīkotu savus gājienus, tad pasaulē katru dienu tādi būtu. Tāpēc nevar noliegt, ka jūs paši sakāpināti pievēršat sev uzmanību. Nebūtu afišējušies, neviens jūs neaiztiktu. Ne jau ar gājieniem ielās jūs sevi popularizējat vai kliedējat mītus, drīzāk otrādi. :) Peace...

    AtbildētDzēst
  3. Cik interesanti, ka geja dienasgrāmatu lasa tā sauktie pārliecināto hetero, kuriem ir kaut kādas pretenzijas... tas ir jautri :))
    Hei, anonīmie - varbūt šo nakti pavadīsi pie manis, pārtaisīšu par geju!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ...taisnības labad gan jāsaka, ka tā iemesla dēļ, ka manas klades ieraxti kaut kādā mistiskā veidā ir iekļauti blogu pārskatā nekur.lv, krietns daudzums lapu šķirstītāju iemaldās arī no turienes. It sevišķi tas redzams ieraxtiem, kuru tēmas ir krietni aktuālas sabiedrībā tai brīdī...

      Dzēst
  4. tieši tāpēc, ka nav jau baigo aizspriedumu, ņem un palasa arī, kas notiek šajā frontē... Pabaidīt ar pataisīšanu par geju... nu tas ir smieklīgi. Reālajā dzīvē no skarbajiem pataisītājiem tikai maigie dupšustutētāji vien būtu! :) Peace! :)

    AtbildētDzēst
  5. vecaisvilks11 jūlijs, 2012

    Ielasījos komentāros un pat jautri palika, lai gan doma "par ko palika jautri", nemaz tik jautra nav...
    Anonīms te izrunājās, ka : "Nebūtu afišējušies, neviens jūs neaiztiktu." Ha ! Cik nu man, cilvēkam gados, dots redzēt un saprast, tad neviens homo tik ļoti nebaidās no "aiztikšanas" kā visa pārsvarā esošā hetero fronte...
    Ja jau reiz jūsu ir daudz vairāk, ja jau reiz jūs esat tie pareizie un stabilie, par visu taisnību pārliecinātie, tad sakiet - kāpēc jums tik ļoti uztraukties par krietni mazākumā esošas grupas aktivitātēm? Ja reiz jūsu domāšanas pamats ir tik stabils, tad kāpēc tik ļoti uztraucaties, kad tam pietuvojas kāds savādāk domājošs? Vai arī... tie drošie pamati un mūri nemaz tik stabili nav un tā pārliecība par savas taisnības dominanci ir tikai tāds mākslīgi radīts mīts? Hmmm... Ja godīgi, tad pēdējais variants jau daudzus gadu desmitus man šķiet pieņemamāks, jo tieši skatoties uz tā sauktajām "pareizajām" attiecībām un ģimenēm, nerodas stabilitātes sajūta uzskatos. Vardarbība ģimenēs pieaug, veči meijā savas laulenes un bērnus, bērni aug savā vaļā, jo senči kā sarunājuši, abi laiž pa kreisi, bērni mājo internātskolās un bērnunamos, jo abi sencīši nometušies līdz kliņķim.... vajag vēl? Un sabiedrībā šis viss zaņķis tiek pieņemts par normu, bet, lūk viņi tur.... Vai nav mazliet ironiski un smieklīgi pilnām mutēm aizstāvēt šādus uzskatus un celt sevi augstāk par pārējiem?
    Piedodiet man tie, kuru mājās viss ir čikiniekā! Taču - cik tādu ir?....
    Un jā... Nebāziet savas galvas no alām, lai mēs varētu teikt, ka jūsu nav... :D Kā padomijā, kur gadu desmitiem valdīja aksioma - "pie mums seksa nav!!! " Bet vai tad nebija?... :D Un, vai tas, ka visās malās viss tiks noliegts, mainīs lietas būtību vai procesus? Tak nē jau... Un te nu patiešām platu smaidu sejā rodas vēlme visu plašo hetero saimi iztēloties kā strausus, kas galvas smiltīs sabāzuši... :D Mēs jūs neredzam, tātad jūsu nav...
    Skumīgi un uzjautrinoši reizē...

    AtbildētDzēst