Īsfilmu festivāls mājās


Viss sākās ar kārtējo garlaicības uzplūdu un yūtūbi, bet izvērtās krietni neplānotā pasākumā. Visu pēc kārtas:

Droši vien ne es vienīgais garlaicības uzplūdos sērfoju neta dziļumos vai yūtūbē, vienu video pēc otra iečekojot. Nu ir tur krietni daudz ko redzēt... Un tā, pavisam nejauši, uzdūros vienam video projektam 2 daļās, kurš nu ir novāks autortiesību dēļ. Protect me from what i want - bija stāsts par 2 puišu nejaušo satikšanos un ...arī atskatīšanos.

Pēdējā atskatīšanās aina mani tik ļoti aizkustināja, ka ar pamatīgu sparu sāku meklēt vai nav citi projekti pieejami no šī režisora vai lielprojekta Boys on Film 4. Par lielu vilšanos neizdevās uzyūtūbēt gandrīz neko, bet uzgāju info par Peccadillo Pictures, kas kūrē Boys on Film. Ne tikai 4, bet arī 1, 2, 3, 4 un arī 5. Katrs cipars vienam diskam, kurš piebāzts ar duci rozā īsfilmu no starptautiskiem īsfilmu festivāliem vai neatkarīgiem režisoriem.


(pārējos trailerus uzyūtūbē pats)

Pēc pamatīgas sakāves, cenšoties atrast vietu kur nokačāt netā šos diskus bez maxas, nospriedu, ka tiešām gribu tos redzēt un nolēmu uzdāvināt tos sev pagājušajā dzimšanas dienā, vārda dienu un arī Ziemassvētkus piemetot klāt.

Pagāja laiks un mana gaidīšana tika atalgota ar pāris dvd manā pastkastē un tad īsfilmu festivāls mājās varēja sākties! Atzīšos, nekad nav bijusi dūša saņemties un aiziet uz īstu LGBT filmu festivālu, bet nu sāku domāt, ka noteikti vajadzētu sabikstīt sevi, kad redzēšu reklāmas par nākošo. Labi, ne visas filmas šajos diskos bija super, bet tie darbi, kas izcēlās, manuprāt, bija katras minūtes, santīma un gaidītās dienas vērti. Tik daudz režisoru, dažādas tēmas, dažādas kvalitātes un meistarības pakāpes, bet visi vienojas idejā - geju īsfilmas vai īsfilmas par un ap gejiem.

Bet ar to stāsts vēl nav cauri. Pavisam nesen esmu nodevis šos 5 diskus Mozaīkas bibliotēkā. Jup, tieši tā! Ja arī tev ir vēlme iečekot kādu no tiem, vai visus kopā, uzjautā kādi viņiem ir noteikumi, lai tu to varētu darīt un aidā - īsfilmu festivāls paša mājās ar iespēju nospiest Pause, kad gribās tēju vai uz tualeti, var sākties.

Priekā!

1 komentārs:

  1. nju johaidii, un tagad es nodarbojos ar emocionaalo mazohismu, skatoties to ko var atrast youtube. Grrr...

    Zvirbulis

    AtbildētDzēst