1. decembris TRUVADA gaismā



1. decembris pasaulē jau gadu gadiem tiek atzīmēta kā AIDS un HIV diena. Visapkārt pasaulei šai dienā atceras no AIDS un HIV mirušos un atgādina par šīs slimības postošo ietekmi. Pasaules Aids Kampaņa (World AIDS Campaign - organizācija, kas nodarbojas ar AIDS postošās ietekmes atgādināšanu un preventīvu pasākumu organizēšanu visa gada garumā) katru gadu izvēlas gada AIDS tēmu, kurai īpaši tiek pievērsta uzmanība. Šī gada tēma ir: Universal Access and Human Rights (aptuveni tulkojot: Vispasaules pieeja un cilvēktiesības).

Šogad šī diena notiek daudz pozitīvākā noskaņā kā citus gadus viena vienīga iemesla dēļ - iespējams jau būsi dzirdējis: TRUVADA. Tablete, kura nav jaunums cīņā ar HIV/AIDS, pateicoties jauniem pētījumiem, atklājusi savu pozitīvo ietekmi arī preventīvā jomā, iegūstot atzinīgus vārdus pat no ASV prezidenta Obamas mutes.

Citiem vārdiem: līdz šim minētā tablete lietota kā ārstniecības līdzeklis jau ar HIV inficētiem pacientiem, bet pateicoties veiktam pētījumam, kas ildzis veselu gadu un iekļāvis vairākus tūkstošus dalībnieku no 5 valstīm, atklājies, ka lietojot minēto tableti regulāri, risks saslimt ar HIV samazinās par 73%.

Šī tablete nav jaunais prezervatīvs vai kāds svētais grāls, bet tikai papildus drošības elements. Nopietns drošības elements. Un kā mēs zinām - drošības nekad nevar būt par daudz.

Manuprāt, tiešām laba ziņa visā šai karagājienā pret HIV/AIDS.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru