Jaunās Bībeles šoki


Man patīk TVnets. Tiešām patīk. Pēdējā laikā tur starp ieraxtiem par katras diena izvērstu laika prognozi un ziņām par to, ka studenti Jelgavas kopmītnēs kaujas var izlasīt arī pāris raxtus, kuros nav pareizraxtības kļūdas un kas ir tiešām interesanti. Piemēram šis, kur Juri Cālīti citējot, teikts, ka dažās jaunās Bībeles tulkojuma vietas būs šoks. Is that really so? teica mana pamodusies ķecerība, rakstu lasot. ...vai varbūt tas bija Margaret Cho Jēzus joka ietekmē, ko šorīt dzirdēju, nezinu. Taču skaidrs ir viens - šitāda iespēja mums atkal nebūs tik drīz, tāpēc man BIJA jātiek skaidrībā kas jauntulkots tur īsti ir?



Izrādās, tāpat šai raxtā minētss, ka: "jaunā Bībele no iepriekšējiem tulkojumiem atšķiras ar interpretāciju, jo mūsdienās Bībeles tulki, pateicoties savām valodu zināšanām, prot labāk lasīt un skaidrāk izprast, zināt, ko senie raksti grib pavēstīt." Tasty.  :P


=========


6tajā diena Dievs radīja Ādamu un Ievu un 7tajā dienā nolēma atpūsties, jo pie darba ķērās puiši no Queer Eye for the Straight Guy.


Izrādās Stīvs existēja. Viņš bija Ādama dublieris dienās, kuras Ādamam tika dotas brīvas. Kāpēc? Jo "the show must go on!" un Dievs to zināja ļoti labi.*

Faraona meitas vārds, kura pieņēma audzināšanā svešo Mozu, kas tika atrasts grozā peldam Nīlā, bija Andželīna.

Ne vienā vien vietā lasāms, ka sapņos, kur Dievs parādās saviem praviešiem, tas notiek mūziku labākajos noteikumos, dejojošu enģeļu pavadībā un Barbarai Streizandei, Laizai Minelli vai Šērai dziedot backgroundā.

Vadoties no minētās iedziļināšanās un labākās valodu zināšanas, secināts, ka īstenībā Jāzeps bijis Jozefīne, kas izskaidro to dievišķo (mākslīgo) ieņemšanu. ...un arī galdniecību.

Jēzus pēdējās dienas apraxta vietā ir iekļauta rinda, kas iepriekšējā versijā neparādās: "...un smagi centās viņš atcerēties to vienu vārdu svarīgo". **

Pilnīgi droši noskaidrots, ka Sātans ir bijis hetero.***


*Stīvs nāk no populārā teiciena: There was Adam & Eve not Adam & Steve.
**runa iet par 'drošības vārdu' - visiem, kas piedalījušies jebkāda veida role play vai sado-mazo padarīšanā, ir skaidri zināms, ka jābūt skaidri norunātam drošības vārdam, kurš būs signāls pārtraukt spēli, ja kaut kas noiet greizi.
***šis bija tas "šoka" punkts, jo pastāvot lielas bailes par iespējami lielo kašķi, kas var izraisīt nemierus: Vai jaunais tulkojums apliecina, ka hetero ir ļauni, jeb tas nozīmē, ka Sātans ir normāls?



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru