Viens no viņiem ir Pekka


Zem segas saritinājies slēpjos no aukstuma. Jau kuro reizi galvā pārcilāju domu, ka esmu piedzimis tiešām nepareizajos platuma grādos. Neko tur nepadarīt, bet domu aizdzīt arī nevar. Labi, miers. Šodienas temats - mēs esam tuvāk pasaulei kā to apzināmies jeb vienkārši: atver acis un paskaties kas īsti notiek apkārt.



Pavisam nesen līdz manām ausīm nonāca koments, kuru man nevajadzēja dzirdēt. Es esot pārāk pasaulisks un īstenībā daudz kas no tā, par ko es domāju vai raxtu uz Latviju nemaz neattiecas. ...vismaz nākošos 10 gadus noteikti, so - kāda jēga par to domāt un spriest?

Labi, man priex par tevi. Lai kāds koments, tas tomēr ir labāks kā nekāds. Tai pat laikā - cik ilgi tu grasies dzīvot ar apziņu, ka esi no sūnu ciema? Ja pats neko nedarīsi, nemeklēsi, nejautāsi - citi asti par tevi necels. Tas arī ir fakts. Sekojot tikai vietēji pieejamām ziņām tu seko tikai tam, ko noteikts cilvēku bariņš izvēlas tev ļaut uzzināt. Tiešām liela iespēja uzzināt ko par geju pasauli, notikumiem un ikdienu tur ārā, pareizi?

Jaunākais par ko gribu pastāstīt - Somijas prezidenta vēlēšanas. Jup, pavisam tuvu. Pirmā kārta ar, šķiet, 8 kandidātiem notikusi pavisam nesen - aizvakar. Neviens no kandidātiem nesavāca pietiekamu balsu skaitu, tāpēc likums liek organizēt nākošo kārtu ar 2 galvenajiem kandidātiem, kuri savāca visvairāk balsu un balsojums notiks 5. februārī. Nekas aizraujošs tik tālu, pareizi? Bet interesantais ir detaļās. Redz, somiem 5. februārī būs jāizvēlas starp 2 kandidātiem, no kuriem 1 ir atklāti dzīvojošs gejs. Gudrs, pieredzējis, diplomātisks, utt. un arī gejs. ...kurš ir oficiālās partnerattiecībās.

Lai arī steigšus izdarītās aptaujas jau cenšas paziņot, ka Pekka Haavisto (tas, kurš gejs) visdrīzāk nesavāks vairāk par 30 % balsu, manuprāt, šis fakts ir interesants ar to, ka jau noticis: tā vairs nav doma par to: kā būtu, ja būtu - viņš ir viens no 2 oficiālajiem prezidenta kandidātiem Somijā un to vairs nekas nevar izmainīt. ...ja nu vienīgi tas, ka viņš tiešām kļūtu par prezidentu.

Un kamēr prezidenta loma tur ir vairāk ceremoniāla, līdzīgi kā tā ir Latvijā, Somija ir un paliek viena no Latvijas "labākajām draudzenēm" un gribi to vai nē, tam ir lielas iespējas atstāt iespaidu arī uz mums. ...kaut vai apziņas līmenī - redz, būt gejam nenozīmē, ka tev netiek dotas iespējas sasniegt augstākos politiskos posteņus valstī.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru