2 filmas

Kamēr vieni skatās skapja filmas, man sanāca noskatīties pāris no jaunākajām neskapja. ...jup, beidzot parādījās sakarīgas kvalitātes kopijas un jā - novilkšana ir, iespējamais, vienīgais veids kā viņas redzēt zināmos platuma grādos, so nemaz nesāc un pats iečeko vienkājaino jūrnieku līci. :P



Kādu laiku atpakaļ jau minēju Albert Nobbs - filmu, kura ne tikai gozējas aizvadītā gada top filmu saraxtos dažādās balvu pasniegšanās, bet arī filmu, kurā Glenn Close atklāj mums ļoti interesantu stāstu par kādu sievieti ar lielu noslēpumu un kādu vīrieti ar nepiepildītu sapni. ...un to kā viena blusa šos abus apvieno un mums atklāj vienotā stāstā.



Pie kājas aizvadītā gadsimta pašu sākumu - šis stāsts varētu notikt arī šodien - kostīmi mainās, bet sapņotāji un sapņu vadīti izlikšanās meistari ir mums apkārt arī tagad un tikai atskatoties uz viņu stāstu tu saproti - tavi paša sapņi laikam nav nekas, jo tu uz tiem netiecies ar tādu sparu. Bet es negribu piebāzt tavu galvu ar savām atgremotām pārdomām - filma ir tā vērta.

Weekend ir otra stāstu prasoša filma, kuru vajadzētu noskatīties kaut vai tikai tā iemesla dēļ, ka viena no nedaudzajām geju filmām, kas pagājušā gadā guvusi lielu resonansi... Neceri par kīnoteātriem - stāsts ir par 2 puišiem, kuri pavada kopā vienu wīkendu. Tikai vienu, bet tā laikā paspēj pieskarties krietni daudzām ļoti aktuālām tēmām mūsu mūsdienu ikdienā.



Es teiktu - mūsdienu pelnrušķītes stāsta geju versija. ...bez prinča un pelnrušķītes, bet pulksteni, kas tikšķ, izmisumu un pamatīgu devu romantisma, kas noved pie jautājuma - ko darītu tu līdzīgā situācijā? Spēcīga filma, manuprāt.

2 komentāri: