someone like you, someone like me...


Mana dzīve sastāv no daudzām maziņām nejaušībām. Dažreiz pat šķiet - kāds bīda vienu puzles gabaliņu pie otra, lai tā bilde būtu kopā.

Jaunākais šajā nejaušību virknē: Apmēram mēnesi atpakaļ dodos uz baseinu. Jau dienas vidus un beidzot ir uzspīdējusi saulīte. Ejot ārā no stacijas, izdzirdu kādu dziedam. Kaut ko balādisku un lēnu. Nepierasta un sen nedzirdēta padarīšana. Puisis ar atvērtu ģitāras kasti priekšā, strinkšķina ģitāru un dzied visiem garāmgājējiem. Akustika lielajā stacijā takš fantastika - visu var dzirdēt bez jebkādiem mikrafoniem. Someone like you..., someone like me...

Biju savā valstībiņā iegrimis (kā jau tas parasti ar mani notiek) un te tev šāda nepierasta & liriska pieskaņa... Apsmaidījos un sajutos neticami jauki todien.

Pavisam nesen sanāca atcerēties par šo atgadījumu, kad galvā atkal sāka skanēt šis meldiņš. Bet tu jau zini kā tas ir - tu atceries kādu texta fragmentiņu un arī kādu mūzikas bišķiņu, bet tas ar viss. Tā nu gandrīz nedēļu maļos apkārt galvā sev spēlējot tos pāris drusku gabaliņus. Vakarrīt nolēmu: pietiek, ir jāsayūtūbē beidzot tā īstā dziesma.

Someone like you, someone like me... nu nav. Adelei kaut kas par someone like you ir, bet nu tā dziesma ne tuvu nav īstā. Youtūbēju & gūglēju kādu pusstundu - nekādu panākumu. Apvainojies uz pasauli un nospriedis, ka laikam jau tā ir kāda mežonīgi sena dziesma, metu meklēšanu pie malas, lai dodos uz baseinu.


Tev vajadzēja redzēt manu sejas izteiksmi, kad burtiski tikko ieejot sporta centra ģērbtuvēs, izdzirdēju šo dziesmu oriģinālajā izpildījumā - krietni ašākā tempā un ne tik mīļi, kā toreiz stacijā, bet dziesma jau ir un paliek tā pati. Kings of Leon - Use somebody...

1 komentārs: