GLAAD Awards 2011


Katru dienu tu uzzini kaut ko jaunu, kas var būt noderīgs ikdienā vai vienkārši paplašināt tavu pasaules uztveres horizontu. Lai arī skan banāli, esmu piefiksējis, ka šāds skats uz pasauli var palīdzēt.

Šoreiz par ikgadējām GLAAD balvām. Pareizāk gan laikam jāsaka: Gay & Lesbian Alliance Against Defamation Awards (jeb aptuveni latviskojot: apbalvojumi, ko pasniedz geju un lesbiešu apvienība pret apmelojumiem mēdijos).

Pasāciens jau notiek 22 gadus pēc kārtas un tā galvenā pamatideja ir izteikt atbalstu mēdijiem, kuri izcili atspoguļo varavīksnei piederīgos, ikdienu ap viņiem un aktuālās problēmas. Skapi pametot arvien lielāka kalibra zvaigznēm un arvien vairāk hetero aktieriem un citiem mēdijos iesaistītajiem publiski atbalstot GLAAD mērķi arī šis pasākums iegūst arvien lielāku popularitāti un atspoguļojumu presē, ko daži nu jau pielīdzina oficiālam (publiskajam) Geju Oskaram.

Un tāpat kā tas notiekas ar parasto Oskaru nominantiem, arī šo GLAAD nominantu listi, manuprāt, ir vērts iečekot jaunu norāžu iegūšanai. 23 kategorijas, 114 nominācijas pilnmetrāžas filmām, tv seriāliem, dokumentālajām filmām, mūziķiem, avīžu raxtiem, blogiem, utt. ...un visiem ir kāds tiešāks vai pastarpināts sakars ar LGBT un varavīksnes tēmām.

Tiem, kurus tas interesē, nominantu liste ir iečekojama te!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru