Princeses awww stāsts

Laikā, kad visi ir super pārņemti ar gaidāmo ģimenes pieaugumu Anglijas karaļnamā, pāri jūrai ir kāda cita princese, kura sarīkojusi īstu "awww" momentu tieši LGBT sabiedrībai. Jup, runa ir par Viņas Karalisko Augstību (VKA) kroņrincesi Metu-Māritu (Mette-Marit) no Norvēģijas.

VKA Meta-Mārita ir precējusies ar Norvēģijas kroņprinci Hokonu (Haakon)kopš 2001mā gada un kopā audzina 3 bērnus no kuriem vecākais ir no viņas iepriekšējās laulības. Bet šis stāsts nav par to cik smuki izskatās oficiālās bildes ar Norvēģijas kroņprinča ģimeni - tas ir par cilvēcīgo nākošajā Norvēģijas karalienē.

Stāsta sākums pavisam vienkāršs: kāds no pils kalpotājiem ir gejs. Gejs, kurš precējies. Jā, Norvēģija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kura atzina viendzimuma partnerattiecības, un vēlāk arī laulības. ...un šis puisis, kurš ir labs kroņprinceses draugs, ar savu partneri bija vēlējies ģimeni un arī rīkojies, lai to sasniegtu. Tā nu sanācis, ka Norvēģijā ar likumu ir aizliegts izmantot surogātmāšu pakalpojumus savā zemē, bet šis likums neattiecas uz citām valstīm. Tāpēc minētais pāris šo caurumu likumā izmantojis, lai noorganizētu savu ģimenes pieaugumu Indijā, kas ir ļoti populāra un pretīmnākoša soragātmāšu pakalpojumu piedāvājumos.

Bērniņi (jup - dvīnīši) pasaulē nākuši nedaudz pirms laika un tā nu atgadījies, ka abiem tēviem nav bijis iespējams pietiekami ātri noorganizēt vīzu, izbraukšanai uz Indiju, lai bērniņus atvestu uz mājām. Un te stāstā parādās Meta-Mārita, kura, izmantojot savu diplomātisko pasi, kas nodrošina bezierobežojumu ceļošanu, iekāpusi nākošajā lidmašīnā un pilnīgi bez nekādas kņadas un skaļiem paziņojumiem, ielidojusi New-Deli jau nākošajā rītā, kur devusies uz slimnīcu un tās darbiniekiem noturot viņu par abu tētuku nolīgto auklīti, pavadījusi vairākas dienas rūpējoties par abiem zīdainīšiem līdz kāds no tētuku radiem varēja stafeti pārņemt un arī tētuki ieguva vīzu un varēja abus jaundzimušos pārvest mājās.

"Priekš manis šis stāsts ir par dieviem mazuļiem, kas ir vieni New-Deli slimnīcā", teikusi princese pils izplatītajā paziņojumā. "Man bija iespēju ceļot un gribēju darīt visu, ko varēju" viņa vienkārši piebildusi.

Pils neesot nevienu informējusi par kroņprinceses prombūšanu, kā arī nav informējusi Indijas varasiestādes, kā pienāktos pēc oficiālā protokola. Viņas iztrūkums oficiālajos pasākumos Oslo neesot skaidrots un iespējams neviens tā arī neuzzinātu par notikušo, ja vien New-Deli slimnīcā nejauši nebūtu nokļuvis kāds ziemeļvalstu žurnālists, kurš uzturējies New-Deli un tur atpazinis nākošo karalieni. Stāsts pasauli aplidoja gan tikai pēc tam, kad abi bēbīši laimīgi nogādāti viņu jaunajās mājās Norvēģijā.

Lai arī pašā Norvēģijā šis stāsts sabiedrību sadalījis 2 nometnēs, jo daudzi uzskata, ka viņa šādi ir paudusi savu nostāju sabiedrībā aktuālajā diskusijā par surogātmāšu izmantošanu un tās ētiskumu, pati kroņprincese uzstāj, ka viņas rīcība nav viedokļa paušana, bet vienkārša vēlme palīdzēt draugam, kuram bijusi ļoti nepieciešama palīdzība un viņa vienīgā spējusi palīdzēt.

Lai tur kā tur ar tām diskusijām par ētiku, manuprāt, šāds princeses solis tiešām ir sava awww vērts un skaidri parāda viņas attieksmi ne tikai pret gejiem, bet arī viņu vēlmi uz ģimeni un bērniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru