Burka Jaunajam gadam


Decembra pēdējās lietainās dienas (tāda kā šī) parasti ir tie mirkļi, kad es atkal un atkal ieslēdzu savu saules lampu un ieslīgstu Sydney Mardi Gras reklāmu pārdrillēšanā, ar domu - vienu dienu arī es tur noteikti būšu! Tā teikt - manā bucket listē boldā ieraxtīta padarīšana.



Par bucket listi runājot - austrālijas blogeris zem Aussielicious iesaka labāku papildvariantu: labo notikumu burku. Ideja pavisam vienkārša: gada beigās lielu daļu mūs pārņem kas līdzīgs depresīvam noskaņojumam, jo šķiet, ka vēl viens gads pagājis, bet tā arī nekas labs nav izdarīts. Labo notikumu burka to var mainīt.

Paņem palielu burku un, laikam ejot, saliec tajā papīra gabaliņus apraxtītus ar labiem darbiem, ko esi izdarījis, super labiem notikumiem, kuros piedalījies vai pozitīvo emociju uzjundījumu, kas notikuši ar tevi. Tiem nav jābūt tikai lieliem notikumiem vai darbiem, arī mazie skaitās, jo arī tie ģenerē pozitīvo kopumā. Tos visus saliekot kopā, gada beigās tev nenāksies sevi šaustīt baiļojoties, ka nekas labs nav izdarīts un gads vienkārši izniekots, dzīvojot atkalatbīdītos sapņos.

...taisni vai jāsaka: gaidu nākošo jauno gadu, lai redzētu kā manējā burka izskatās.

Un jā - izdevušos Jauno gadu!

2 komentāri:

  1. ideja par burku ir lieliska! :)
    es jau gadu piekopju kaut ko līdzīgu 101 things in 1001 days (http://dayzeroproject.com/), sastādu sarakstu un cītīgi īstenoju, ik pa laikam par to piemirstot, taču nosvītrojot kādu izdarīto lietu no saraksta, kļūst kaut kā ļoti patīkami. ko iesākšu nākamajam gadam, redzēs janvārī. ļaušu tam sākties :)

    AtbildētDzēst
  2. Baigi labā ideja, īstenībā. Jāiet meklēt burka :D

    AtbildētDzēst