1+1+1+1+...=150 000


Kārtējo reizi pārliecinājos par aprobežoto latvieti manī un viņa neticību labajam pasaulē. Bet visu pēc kārtas:

Skriedams cauri ikdienai, es pārskrienu ar acīm pāri visādām ziņām un, ja kas liekas interesants, atlieku to maliņā, lai ieraxtītu arī šeit. Par šo tēmu biju nolēmis uztaisīt ieraxtu, bet izrādījās - jau esmu nedaudz nokavējis. Nē, tā ir aktuāla, bet tikai kā notikums, kurā indivīdi kā mazie Dāvidi cīnās pret Goliātu, nevis vairs pati cīņa.

Lai nu kā - tie, kuru rīcībā ir ābolīšu ietaises, būs ievērojuši iespēju papildināt savu to saturu caur programmu, ko sauc iTunes (milzīgs mūzikas, video, spēļu un programmu neta-tirgus, kas pielāgots tieši ābolīšu lietotājiem - to var lietot arī visi citi, jo kā mēdijs tiešām interesants, kaut vai tikai brīvo radio staciju dēļ). Tad nu izrādās, iTunes bija apstiprinājis un devis savu (krietni augstu rangā) svētību iPhones programmiņai, kuru izstrādājuši Ex-odus. Jup, tie paši, kas uzskata, ka gejus iespējams ārstēt un "pārvērst" par funkcionējošiem hetero. Šī programmiņa esot bijusi tēmēta jauniešiem un izstrādāta kā perfekta Ex-odus reklāma ar visu no tā izrietošo sludināšanu un jauniešu prātu mazgāšanu.

Lieki piebilst, ka LGBT sabiedrība sāka sašust... Organizācija Truth Wins Out izlēma uzraxtīt atklātu vēstuli Apple un sākt vākt paraxtus netā, lai aicinātu Apple šo programmiņu izņemt no sava veikala iTunes. Katrs, kurš vēlējās, varēja pievienot savu paraxtu petīcijai caur change.org un tā paust savu atbalstu lūgumam šo programmu izņemt no apgrozības.

Eh, nu viena balss vairāk vai mazāk - neko jau tā nedos, pie sevis nospriedu, bet tomēr ieklabināju savus kontaktus un pievienoju tos pārējiem. Pats zini kā tas ir ar neta petīciju vēstulēm - to ir daudz un reti kura sasniedz savu mērķi, tāpēc arī savu paraxtu pievienoju ar ideju - nu man jau nav grūti, bet mēs visi taču zinām, ka "tās neviens neņem ar pilnu"...

Liels bija mans pārsteigums aizvakar, atverot savu epastu un ieraugot vēstuli, kas ar prieku paziņo, ka viss noticis - Apple beidzot sakaunējies (viss stāsts noticis apmēram nedēļas garumā) un izņēmis šo programmiņu no iTunes un nosoda to kā apvainojošu daudziem Apple lietotājiem.

150 000 cilvēku visapkārt pasaulei bija parakstījuši šo vēstuli un pateicoties tai, par šo lietu uzzināja arī tādi lieli ziņu kanāli kā CNN, Fox News, MSNBC u.c., kas, iespējams, bija lielākais Apple bieds, jo kurš gan mūsdienās (rietumu pasaulē) vēlas nesmuku stāstu par to, ka apvaino gejus, ja tie ir krietni nozīmīga tava pircēju grupa...

Nu jā. Nostrādāja man kā pamatīgs atgādinājums, ka viens var nebūt karotājs, bet ja tādu "vienu" izrādās ir daudz - cilvēki sadodas rokās un lietas notiekas. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru