Spermas uzturvērtība


Vakar sanāca runa par spermu un kalorijām tajā, ar domu - vai kādu piespermojot, ir risks pieņemties svarā?

Būdams savā Nezinīša garīgajā, nolēmu iegūglēt un te nu ir tas, kam uzdūros. ...varbūt kādreiz noder, kad aptrūkstas par ko runāt pie glāzes alus. :D Vai tieši pretēji - tieši par to var runāt, kad pie rokas ir glāze alus.



Lai arī pieļauju, ka ne es vienīgais domāju, ka sperma sastāv tikai no spermatozoīdiem, tie spermas sastāvā aizņem vien nieka 10%. Atlikušie 90 ir sēklas šķidrums. Tas savukārt lielākoties sastāv no fruktozes (cukura) un proteīniem. Sadalot sēklas šķidrumu pa sastāvdaļām, tas izskatīsies šādi:

*(Letonika nepiedāvā pat pusi no tulkojumiem, so ja gribēsi zināt kas katrs no tiem angliskojumiem ir izskaidrojumā - gūglē pats)

Cukuri: fruktoze, sorbitol, inositol
Proteīni un aminoskābes: glutathione, dezoksiribonukleīnskābe (DNS), creatine
Minerāli: fosfors, cinks, magnēzijs, kalcijs, kālijs
Vitamīni: askorbīnskābe (vitamīns C), vitamīns B12, choline
Hormoni: testosterons, prostaglandins
Ķermeņa blakusprodukti: lactic acid, urīnviela, urīnskābe, slāpeklis

Savelkot to visu kopā - veselīga vīrieša sperma ir labi koncentrētu un augstvērtīgu proteīnu avots, ko varot pielīdzināt olu baltumiem vai želatīnam. Arī cinka un citu minerālvielu koncentrācija spermā esot salīdzinoši augsta, kas nozīmē - regulāri rijot spermu, var palīdzēt uzņemt ķermenim vajadzīgos minerālus.

Nav arī iemesla uztraukties, ka spermā ir daudz kaloriju vai tauku - viena tējkarote spermas satur tikai apmēram 5 kalorijas un gandrīz nemaz tauku. Un lai arī spermas sastāvā ir cukuri, ogļhidrātu daudzums ir niecīgs, vadoties no nelielā apjoma, kas pieejams vienā reizē. Tātad - kārtīgs orālais sadedzinās vairāk kaloriju, nekā tu uzņemsi, norijot "atalgojumu par padarīto darbu". :D


P.S. vairāk par to kā un kāpēc labāk norīt - te.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru