Londonas praids 2009


Ir nākošais rīts pēc Londonas 2009. gada praida. Un te ir pāris īsas piezīmes/atskaņas no mana skatu punkta.

Ir fantastiski labs laiks un spīd saule.

Vairākas lielās centra ielas slēgtas auto un atvēlētas tikai gājējiem.

Tonnām smuku puišu kur vien skaties.

3 stundu gara parāde, kurā piedalās ne tikai LGBT organizācijas, arodbiedrības, tematiskie klubi, politiskās partijas un indivīdi, bet arī maršē LGBT veco ļaužu organizācija, LGBT invalīdu organizācija, Karalisko gaisa spēku un armijas LGBT pārstāvji, ātrās palīdzības pārstāvji un policisti, ugunsdzēsēji un mediķi, lielveikalu un starptautisko banku pārstāvji, dažādu GLBT atbalstošu reliģisko organizāciju pārstāvji, British Airways un Londonas transporta kompāniju GLBT pārstāvji. utt. Arī grupa lietuviešu, nesot karogus un plakātus ar protesta vēstījumiem pret ieplānotām likumdošanas dīvainībām Lietuvā.

Ir grupa kristīgo protestētāju, kas viņu pašu drošības nolūkos ir norobežoti ar metāla barjerām un policistu ķēdes ielenkti, jo pastāv nopietns risks, ka lielais citādi/gejus atbalstoši/toleranti domājošo pūlis (kas ir tūkstošreižu lielāks) un geji var censties viņus fiziski iespaidot.

Notiek nepārtraukta skūpstīšanās kristīgo protestētāju priekšā.

Vai es jau minēju - tonnām smuku puišu, kur vien skaties?

Auto platformas un divstāvīgi busi ar disko mūziku un dejotājiem.

Tiešām labi atmiņā paliekoša lielveikala Selfridges un Calvin Klein pārstāvēta ūberseksīgu modeļu delegācija tikai niecīgos CK.

Vismaz 3 lielas skatuves: Trafalgāra laukumā ar VIP piedalīšanos, Lester laukumā ar "drag queen" uzstāšanos un Soho laukumā ar nedaudz savādāku mūziku.

Priekšnesumi uz skatuves tiek pārtraukti, lai paziņotu, ka sasniegts jauns rekords un Londonas 2009. gada praidu apmeklējuši vesels miljons (!) apmeklētāju.

Soho kvartāls ir pārpildīts.

Ap 7ņiem manas acis jau ir nogurušas no nemitīgas miesu ievērtēšanas un siekalu dziedzeri jau beiguši eksistēt no pārpūles...


Soho klubi ir pārpildīti, vienā no tiem uzstājoties arī Lady Gaga, bet tikt iekšā tajā mums īsti nekārojas, redzot tos pūļus pie durvīm.

Sēžot vienā no Soho Nero kafeinīcām un vērojot, kas notiek ārā, liekas, ka skaties uz fantastisku akvāriju, kur tik daudz dažādu seksīgu zivju.

Atskārtu, ka esmu izbrīnīts par to jauko sajūtu, kas rodas, kad redzi sev apkārt cilvēkus, kas ir tādi paši kā tu un viss ir normāli - puiši skūpstās neslēpjoties, pārīši pastaigājas rokās sadevušies, atklāti notiek garāmejošo "miesu ievērtēšana" ar acīm, utt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru