Queer Tango


Tago laikam tiek atzīts par pasaules erotiskāko deju... Un ne jau bez pamata. Tikai pietiek ieyūtūbēt tango lai saprastu kāpēc. To gan es īsti vēl nezināju, kad skolas laikā nācās skaitīt tos 1-2-3us visai klasei kopā zālē (nu gan vairs neatceros kādā klasē, bet lieta kā tāda bija gan). Ohh... Nu jā.

Gadiem ejot, viena filma pēc otras, bredi piti un džolijas, ādamu famīlijas, banderasi un citi pāri to ir tiešām iebīdījuši jutekliskāko (erotisko) deju plauktiņā arī man. Būtu es vien veltījis skolā tam vairāk uzmanības, tad tagad nebūtu kauns dzirdēt draugus spriežam - iet vai nē uz kādu no kārtīgajām ballēm, kas pāris reizes gadā notiek kur nu kurā.

Bet nu jā. Stāsts par tango starp puišiem vai tango starp meitenēm. Argentīnā sācies, queer tango (tiešā tulkojumā, manuprāt, būtu: zilo tango) nu esot ieviesies visā pasaulē, kur sabiedrībā ir toleranta attieksme pret homoseksualitāti un gejiem gribās dejot savā starpā.

Queer Tango esot geju atbilde pasaulei, kas lauž stereotipus, ka dejošana arī klasiski tradicionālajās dejās ir tikai pretēja dzimuma pāros, kuros notēlot kaisli ir grūtāk, ja esi gejs. ...bet kaisle īstā tango ir neatņemama sastāvdaļa. Queer Tango dejošanas kustības un visa horeogrāfija esot veidota tā, lai dejas vidū mainītos partneru vadība - atrisinot jautājumu par to kurš vadīs (pusi vada viens, otru - otrs). ...nu ja vadīšana ir problēma.

Eh, labi, ko tur daudz, skaties video vai yūtūbē "queer tango":

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru