Interesanti

Visi, kam nebija slinkums, jau ir pieminējuši, ka nu arī Ņujorka (un viss štats) ir pievienojusies tām pasaules metropolēm, kuras reģistrē un atzīst viendzimuma laulības. Ir pagājusi tikai nedaudz vairāk kā pilna diena kopš šī vēsturiskā lēmuma stāšanās spēkā un esmu uzsērfojis pāris interesantiem faktiem, kurus gribējās pastāstīt tālāk.

Tātad: pavisam 760 ar kapeikām pāru (jup, ir skaidri zināms skaits, jo tik daudz timesloti ir pieejami, ja saskaita visus strādājošos laulību reģistrētājus un viņu dienaskārtībā paredzēto laiku) izmantojuši šo iespēju - salaulāties pirmajā dienā, kad tas oficiāli atļauts.

Bet fakts interesants ne tikai ar skaitli, kas ir rekords vienai dienai pilsētā, bet gan ar to, ka vajadzēja vēl uzvarēt īpašā pilsētas mēra M. Bloomberg un pārējo augstāko amatpersonu, izsludinātā loterijā uz pieejamiem timeslotiem pilsētas laulību reģistrāciju ofisos. Saprotot, ka pieprasījums uz laulāšanos pirmajā dienā pārsniegs pilsētas iespējas (loterijai esot reģistrējušies vairāk kā 2600 pāru pat pirms loterija tika apstiprināta oficiāli), vadošie prāti izšķīrušies, ka loterija ir vienīgais iespējamais risinājums, lai procesu padarītu caurspīdīgu un nesarūgtinātu tos pārus, kas būtu spiesti vakarā doties mājās tukšām rokām, pēc pavadītas ilgas dienas cerībā tikt salaulātiem.

Papildus tam, dažādos mēdijos parādījušās atklātas vēstules, kurās aicināts hetero pāriem atturēties no laulībām šajos datumos, dodot iespēju ilgi gaidījušiem geju pāriem beidzot salaulāties.

Tai pat laikā, prestižais The Advocate paziņoja, ka lēmums atļaut laulāties viendzimuma pāriem, štatam pirmajā gadā vien ienesīs vismaz 155 miljonus viendzimuma vienlīdzības (rozā) dolāru lielu budžeta pienesumu. Lai arī pats pētījums vēl neesot pieejams, tā cipari esot balstīti uz iepriekšējo štatu pieredzi un 2010. gadā veikto tautas skaitīšanu. ...+155 miljoni. :P

Njā...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru